Hrvatsko – Njemački religijski rječnik

Hrvatsko – Njemački religijski rječnik - Mikić, Pavao: Gojmerac, Mirko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mikić, Pavao: Gojmerac, Mirko
DIMENZIJA
6,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko – Njemački religijski rječnik.pdf
ISBN
4911038319049

OPIS

Mali broj vjernika poznaje značenje pojedinih religijskih riječi, opće gledano, religijska pismenost je na relativno niskoj razini. Ovaj rječnik polazi od razmišljanja da onaj tko nešto stvarno razumije, to bolje i u praksi izvršava. Vjera nije u biti primarno stvar razuma i znanja, no svako djelovanje u vjeri i iz vjere iziskuje određenu dozu znanja o vjeri, vjerskim obredima, vjerskim obvezama i znanje o sadržaju religijskih riječi. Tko ne želi vršiti religiozne čine samo na vanjski način i mehanički, taj mora znati što radi, kako to radi i zašto to radi. Poznavanje sadržaja religijskih riječi omogućuje vjerniku pravilno i nadahnuto ispunjenje njegove službe u Božjem domu. Ne kaže sv. Pavao uzalud: „Molit ću duhom, ali molit ću i umom; pjevat ću hvale duhom, ali pjevat ću ih i umom. Jer inače kako će neupućeni, ako ti zahvaljuješ samo duhom, reći amen na tvoju zahvalu, kad ne zna što govoriš?“(1 Kor 14, 15-16). I onaj, dakle, kome nije potreban njemački jezik, čitanjem ovog rječnika obogatit će svoje znanje.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Details for: Hrvatsko-njemački religijski rječnik = Religionswörterbuch Kroatisch-Deutsch / Normal view MARC view ISBD view Hrvatsko-njemački religijski rječnik = Religionswörterbuch Kroatisch-Deutsch / Pavao Mikić ; Mirko Gojmerac. Ovaj religijski rječnik opravdao je sve postavljene (su)autorske istraživačke ciljeve koje su kroz dugo-godišnji mukotrpni rad uložili u pripremu za publici-ranje prvog dvojezičnog znanstvenog rječnika pod naslovom »Hrvatsko-njemački religijski rječnik«. Ovaj Hrvatsko-njemački religijski rječnik polazi od razmišljanja da onaj tko nešto stvarno razumije, to bolje i u praksi izvršava. Vjera nije u biti primarno stvar razuma i znanja, no svako djelovanje u vjeri i iz vjere iziskuje određenu dozu znanja o vjeri, vjerskim obredima, vjerskim obvezama i znanje o sadržaju religijskih riječi. Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru predstavljen Hrvatsko-njemački religijski rječnik autora prof.

Istinita priča o Hrvatima. Jezik, književnost i mediji u nastavi hrvatskoga jezika.

POVEZANE KNJIGE