Kako reći neželjenu vijest

Kako reći neželjenu vijest - Grubić, Marina: Ljubešić, Marta: Filipović-Grčić, Boris | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grubić, Marina: Ljubešić, Marta: Filipović-Grčić, Boris
DIMENZIJA
8,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako reći neželjenu vijest.pdf
ISBN
3860271724698

OPIS

Komunikacija zdravstvenih djelatnika i ostalih stručnjaka s roditeljima teško bolesne djece i djece s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju U uvodnom dijelu udžbenika navedene su teoretska i praktična osnova, odnosno razlozi za pisanje ovog priručnika. Sadržaj i koncept ovog nastavnog teksta pokrivaju različite aspekte komunikacije u zdravstvu, primarno u pedijatriji, s naglaskom na komunikaciji s roditeljima bolesne djece. Prikazani su opći etički principi u medicini i teoretske osnove interpersonalne komunikacije u zdravstvu, zatim specifičnosti komunikacije u pedijatriji, a na kraju se nalazi prikaz rezultata istraživanja komunikacije zdravstvenih djelatnika s roditeljima djece s teškoćama u razvoju i osobna iskustva roditelja. Priručnik je prikladan za korištenje u nastavi predmeta koji pokrivaju područje komunikacije u pedijatriji, pa i širem kontekstu komunikacije u medicini. Uz teoretski utemeljene postavke i rezultate recentnih istraživanja iz područja komunikacije sadrži brojne smjernice i preporuke koje ga čine korisnim za liječničku praksu. Dodatna vrijednost ovog priručnika nalazi se u činjenici da potiče holistički pristup u medicini, pozicioniranjem bolesnog djeteta u različite kontekste: etički, obiteljski, pravni i kontekst šire socijalne zajednice, pri čemu se naglašava razvojna perspektiva – od priopćenja loše vijesti do prilagodbe bolesnog djeteta na život s teškoćama. Ovaj je priručnik koristan izvor informacija studentima medicine, ali i svim zdravstvenim djelatnicima, kao i ostalim stručnjacima koji su u kontaktu s roditeljima zdravstveno ili razvojno ugrožene djece, te im može pomoći unaprijediti komunikacijske vještine koje su preduvjet pružanja kvalitetne medicinske skrbi.

18.05.2013. Bolesno dijete zahtijeva poseban pristup s obzirom na njegov ograničen kapacitet za racionalizaciju i kao takvo predstavlja izazov za svakog liječnika. Kako roditelju reći neželjenu vijest? Najteži križ roditelja otežan bešćutnošću liječnika .

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Kako reći neželjenu vijest. Grupa autora.

POVEZANE KNJIGE