Anestezija u laparoskopskoj kirurgiji

Anestezija u laparoskopskoj kirurgiji - Nesek Adam, Višnja i suradnici | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nesek Adam, Višnja i suradnici
DIMENZIJA
9,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Anestezija u laparoskopskoj kirurgiji.pdf
ISBN
1783772116103

OPIS

Prošlo je 20 godina otkako je u Hrvatskoj učinjeno prvo laparoskopsko odstranjenje žučnjaka, čime je ujedno počeo i nezaustavljiv razvoj laparoskopske kirurgije. Uvođenje laparoskopskih operacija u svakodnevni kirurški rad te daljnji razvoj laparoskopske tehnologije uvjetovao je značajno povećanje opsega i vrsta operacija koje se danas izvode ovim načinom operiranja. Tijekom tih proteklih 20 godina anesteziolozi su se suočili s nizom novih problema i brojnim novim izazovima vezanim uz pripremu i vođenje bolesnika kroz spomenute zahvate. Rukovodeći se medicinom temeljenom na dokazima, golemom znanju i iskustvu stečenom u godinama rađanja laparoskopije, rad na ovoj knjizi proistekao je iz duboke potrebe da se čitateljstvu izloži cjelovita i složena anesteziološka problematika u laparoskopskoj kirurgiji. Knjiga se sastoji od tematskih cjelina, od kojih su posebno vrijedna poglavlja koja obrađuju patofiziološke promjene koje nastaju tijekom laparoskopskih kirurških zahvata, s posebnim osvrtom i na učinak povišenog intraabdominalnog tlaka i samog insuflacijskog plina, poglavlja o prijeoperacijskoj pripremi, vođenju i izboru anestezije, boli, monitoringu te poglavlja o komplikacijama koje, unatoč minimalnoj invazivnosti same tehnike, predstavljaju značajan problem. Osim anesteziolozima, knjiga je namijenjena svim liječnicima raznih specijalnosti koji surađuju s anesteziolozima i svima onima koji žele znati nešto više o spomenutoj problematici.

Anestezija. Intenzivna nega i ... SPECIFIČNOSTI ANESTEZIJE U DNEVNOJ LAPAROSKOPSKOJ KIRURGIJI .

operacije ramena) uz opću anesteziju za vrijeme same operacije koristi se i regionalna anestezija za postizanje poslijeoperacijske analgezije. ...rad na ovoj knjizi proistekao je iz duboke potrebe da se čitateljstvu izloži cjelovita i složena anesteziološka problematika u laparoskopskoj kirurgiji. Anestezija u laparoskopskoj kirurgiji Višnja Nesek Adam i saradnici ISBN 9789531765664. Godina Izdanja 2012.

POVEZANE KNJIGE