Mala povijest kršćanske duhovnosti

Mala povijest kršćanske duhovnosti - Benke, Christoph | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benke, Christoph
DIMENZIJA
5,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Mala povijest kršćanske duhovnosti.pdf
ISBN
4058788925770

OPIS

Uvodeći u svoju knjigu bečki teolog, ujedno i studentski duhovnik, postavlja pitanje o danas kršćanskome shvaćanju danas često rabljene riječi ‘duhovnost’. On s kršćanskoga motrišta nalazi da je zapravo riječ o pozivu, za što obilje primjera nalazi kako u Starom tako i u Novom zavjetu. Iz poziva, kao konkretizacija duhovnosti, nastaje nasljedovanje, odnosno „zajedništvo s Isusom Kristom“. Stoga je kršćanska duhovnost ponajprije življenje, odnosno praksa. Nije nešto virtualno, a nedostatne su i samo razumske ili umne kategorije. Tek iz nasljedovanja i života s Kristom nastaje obraćenje kao i poslanje. Misao vodilja ove knjige je, dakle, nasljedovanje Isusa Krista. Ono je djelo Duha Svetoga koje se konkretizira u svakom određenom vremenu i okruženju. Gdje god se nasljedovanje Isusa iznova oblikovalo, ljudi nadahnuti evanđeljem morali su dati novi odgovor svojemu vremenu. Prikazom važnijih povijesnih konkretizacija ovoga nasljedovanja autor skicira velika razdoblja, značajnije procese i prekretnice u povijesti kršćanske duhovnosti, omogućujući pritom da nam u izvornim tekstovima progovore i velikani vjere.

280,00 kn 280,00 280,00 kn; Sveta Stolica i Hrvatska Nikola Eterović . 190,00 kn 190,00 190,00 kn; Svećenici u politici Ana Biočić . Povijest same družbe misionara monfortanaca u Hrvatskoj počinje 1973.

J. Strossmayera, promičući vjeru i znanje kao dvije komplementarne dimezije te duhovnost u svim aspektima suvremenog studentskog i svakodnevnog života. Christoph Benke (Beč, 1956.), austrijski rimokatolički svećenik, doktor teologije, (od 1998.) duhovnik Centra za studente teologije (Zentrum für Theologiestudierende) Bečke nadbiskupije.Studirao katoličko bogoslovlje u Beču i Tübingenu.

POVEZANE KNJIGE