Matteo – Drugo razdoblje (1917. – 1918.)

Matteo – Drugo razdoblje (1917. – 1918.) - Gibrat, Jean-Pierre | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gibrat, Jean-Pierre
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Matteo – Drugo razdoblje (1917. – 1918.).pdf
ISBN
5500105837519

OPIS

Nastavak Mattéovih pustolovina dolazi nakon dvogodišnje pauze za vrijeme koje je naš junak krenuo stopama oca anarhista. Oktobarska revolucija budi nade u srcima svih potlačenih, ali, kao što i sami znamo kako iz tog primjera tako iz brojnih drugih, slaganje oko toga da staro treba oboriti i zamijeniti ne znači da se sve šarene skupine slažu oko toga čime će se staro zamijeniti… Žene i ideologije prepliću se u Mattéovu životu: istina je, oslobodio se Juliette – donekle, velike ljubavi nikad ne umiru – ali drugi ga žar vodi u Rusiju, žar nade u novi svijet koji će ga svojim gašenjem istovremeno dovesti do beznađa i mudrosti, samo, što će Mattéo učiniti s njima? A Juliette će, vidjet ćemo, ostati ista kakva je bila na samom početku prvog albuma: neke ljude ništa ne promijeni. Rat i revolucija svima daju lekcije: oni koji prežive, možda nešto i nauče, a neki možda nisu ni bili živi izvan svog malog svijeta.

Svojom ga je poezijom obilježio ANTUN BRANKO ŠIMIĆ koji je najznačajniji hrvatski ekspresionistički pjesnik. o DRUGO RAZDOBLJE - 1928.-1952.

nova Pravila Matice ilirske donose i novo ime: Matica ilirska postaje Matica hrvatska, hrvatska knjiŽevnost od 1914. do 1952.

POVEZANE KNJIGE