Robur osvajač

Robur osvajač - Verne, Jules | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Verne, Jules
DIMENZIJA
12,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Robur osvajač.pdf
ISBN
9039688972837

OPIS

Što bi to moglo biti? Je li to bila neka božanska trublja ili su možda kakvi veseli zrakoplovci puhali u taj sonorni instrument? Ne, tu nije bilo ni balona ni zrakoplovaca. Jedna čudna pojava zbivala se u visokim slojevima atmosfere, pojava čija se priroda i uzrok nisu mogli objasniti. Pojavila se danas iznad Amerike; četrdeset osam sati kasnije bila je iznad Europe, a tjedan dana kasnije u Aziji, iznad Nebeskog Carstva. Stoga se u svakoj zemlji svijeta, carevini, kraljevini ili republici, pojavila zabrinutost koju je trebalo smiriti. Čujete li čudne i neobjašnjive zvukove u vlastitom domu, svakako biste istoga trenutka krenuli u otkrivanje njihova uzroka. Ako u tome ne uspijete, najvjerojatnije biste se negdje odselili. U ovom slučaju radilo se o cijeloj zemaljskoj kugli! Taj dom nije moguće napustiti i otići, primjerice na Mjesec, Mars, Veneru, Jupiter ili bilo koji preostali planet Sunčevog sustava. Trebamo, dakle, saznati o čemu se tu radi, ne u beskrajnom prostoru svemira, već u području naše atmosfere. Zapravo, tamo gdje nema zraka nema ni zvuka, a pošto je bilo zvuka te famozne trublje, pojava se morala zbivati u zraku, čija se gustoća s visinom smanjuje i čiji omotač se ne pruža više od nekoliko milja oko našeg svijeta. Naravno, novine su o tom pitanju raspravljale na sve moguće načine, bacale na njega svjetlo i tamu, donosile prave i lažne činjenice, uzbunjivale i smirivale ljude – sve u interesu naklade, i obične ljude gotovo dovodile do ludila. – Ova napeta avantura držati će vas u neizvjesnosti do samog kraja, a bit ćete iznenađeni krajolicima i gradovima koje posjećuju likovi ovog romana. I sve to uz mnoštvo novih izuma i čuda tehnike koji čitateljima oduzimaju dah.

13/10/2018 13/10/2018 admin. Vernov roman "Gospodar sveta" na kioscima za 249 din.

Još jedan roman Julesa Vernea prvi je put preveden na hrvatski jezik i oduševio mlade čitatelje, ljubitelje znanstvene fantastike. Jedna čudna pojava zbivala se u visokim slojevima atmosfere, pojava čija se priroda i uzrok nisu mogli objasniti.

POVEZANE KNJIGE