Žudnja za hranom

Žudnja za hranom - Virtue, Doreen | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Virtue, Doreen
DIMENZIJA
9,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Žudnja za hranom.pdf
ISBN
6161929115654

OPIS

Vaš apetit kao odraz tjelesne ili emocionalne gladi Imate li snažnu želju za čokoladom, kruhom, pomfritom ili nekom drugom hranom? Dr. Doreen Virtue tvrdi da za to postoji emocionalni razlog. Svaka prehrambena žudnja odgovara specifičnoj emociji iz koje proizlazi. Kad otkrijete njeno značenje, možete iscijeliti ciklus emocionalnog prejedanja, a u tome će vam pomoći ovaj revolucionarni priručnik. Žudnja za hranom razmatra znanstveno dokazane utjecaje pojedinih namirnica na raspoloženje i energiju te pruža emocionalne, tjelesne i duhovne vještine za uspostavljanje prijateljskog odnosa s hranom… i apetitom. Dr. Doreen Virtue radila je kao klinička terapeutkinja za poremećaje prehrane. Diplomirala je psihologiju savjetovanja, a u doktorskoj je disertaciji obradila povezanost zlostavljanja u djetinjstvu i poremećaja prehrane. Disertaciju je objavila i kao svoju prvu knjigu pod naslovom Losing Your Pounds of Pain (Gubiti kilograme boli).

Nutricionistica dr. Marilyn Glenville je otkrila što uobičajena žudnja za hranom može značiti. Žudnja za nekim namirnicama nije obična glad, već su to intenzivne ili nekontrolisane želje za određenom hranom.

Ovaj signal uzrokuje želju za slatkim ili želju za ugljikohidratima. Donosimo ti poglavlje iz knjige ''Žudnja za hranom''! Čak i najpredaniji zdravstveni fanatik osjeti privlačnost hladnjaka te u njemu traži nešto čime bi zadovoljio silne žudnje.Ukinimo strašnu vlast koju emocionalna glad ima nad apetitom i prehrambenim navikama vratimo ti slobodu i mogućnost da kažeš : ''Ne, ne želim se prejedati!''To ćeš učiniti tako što ćeš, kad sljedeći ... Vjeruje da je žudnja za hranom prirodna i predvidljiva kao, primjerice, reakcija šoka na iznenadnu buku, a u svojoj knjizi tvrdi da nas negativne emocije - stres, ljutnja, tjeskoba i stid navode na nezdravu hrane - slatku, hrskavu, začinjenu ili kremastu. Žudnja za velikim, mekanim komadom toplog kruha ne znači da našem tijelu nedostaju žitarice. Žudnja za određenom hranom nema puno veze s nutrijentima jer obično žudimo za hranom koja je nutritivno siromašna hranjivim tvarima (krafne, kola, čips, prženi krumpirići i slično).

POVEZANE KNJIGE