Pukovnik Beethoven

Pukovnik Beethoven - Karakaš, Damir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Karakaš, Damir
DIMENZIJA
5,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Pukovnik Beethoven.pdf
ISBN
9219951565894

OPIS

Evo i trećeg dijela Karakaševe ličke trilogije. Lički gorštaci su tu, harmonikaši, imigranti, gastarbajteri, vojnici, opresivni roditelji i zgnječena djeca. Atmosfera je slična prethodnim zbirkama; neizbježno jer se radi o pokušaju da se opiše određeni mentalitet i način života. Ipak, svaka je knjiga zaokružena tematski i unosi neke promjene u pristupu i stilu. Ako su u Kino Lici likovi u svom prirodnom seoskom okruženju a u Eskimima izmješteni u grad, onda se u Pukovniku Beethovenu sele još dalje, izvan zemlje, ili pak vraćaju u nju nakon izbivanja. Jedna stvar koja im je zajednička, bez obzira na to gdje se nalaze i koliko bježe, jest nemogućnost bijega od svog obiteljskog i kulturnog nasljeđa. Bez suvišnih riječi, lišene bilo kakvog psihologiziranja ili moraliziranja ove su priče zapisi o najdubljim ljudskim emocijama, neriješenim unutarnjim konfliktima koji izbijaju na površinu, o prirodi zla u čovjeku te o borbi straha i nade u našoj vječnoj potrazi za srećom.

1966.), izniman je događaj za hrvatsku književnost. U našoj se suvremenoj umjetničkoj prozi, među autorima formiranima u 90-im godinama prošlog stoljeća i poslije, ni jedan nije javio trilogijom trajne vrijednosti, romanima ili zbirkama pripovijesti, osim evo Damira Karakaša. PUKOVNIK BEETHOVEN - damir karakaš (82492) - Nakon knjiga Kino Lika i Eskimi, treća Karakaševa zbirka priča Pukovnik Beethoven predstavlja finale izvanredne kratkopričaške trilogije.

Pridružite se listi čekanja . Damir Karakaš ... U četvrtak, 20.

POVEZANE KNJIGE