Naš posebni izvjestitelj

Naš posebni izvjestitelj - Lazarescu, Florin | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lazarescu, Florin
DIMENZIJA
6,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Naš posebni izvjestitelj.pdf
ISBN
9264484206051

OPIS

Florin Lăzărescu, jedan on najpoznatijih i najzanimljivijih mlađih rumunjskih pisaca, širom svijeta prepoznat i kao scenarist nagrađivanih filmova „novoga rumunjskog vala“, konačno se, svojim drugim romanom, dostojno predstavlja i domaćoj publici. Naš posebni izvjestitelj neobična je, iz gotovo djetinje perspektive ispripovijedana priča o „naivcima“ koji kao da s kruške padaju u suvremeni svijet – tranzicijsku Rumunjsku na čijoj se svakodnevici ogledaju sav jad i bijeda nasilnog „skoka u demokraciju“. Spomenuti naivci, međutim, u svoj toj gunguli daleko najbolje prolaze; oni su, možda i intuitivno, prvi spoznali kako se bezbolno nositi s bizarnostima sistema: praveći se da ga do kraja ne razumiju. Groteskna plejada likova, poput islamskog fundamentalista koji teroristički povlači kočnice za zaustavljanje vlakova, farmera koji vrebaju NLO-e, u šumskoj izolaciji odraslih novinara i umišljenih kraljevića, zapliće se u najneočekivanije situacije koje graniče s fantastičnim, a najfantastičnija stvar je da je sve to itekako stvarno. Britki humor kojim Lăzărescu kritički rešeta medije, institucije, svoje sugrađane pa i vlastiti posao pogađa točno na pravo mjesto: okrećući stranice nemoguće se ne zapitati – je li Lăzărescu inspiraciju mogao pronaći i u današnjoj Hrvatskoj?

Pogledaj sve » Mali priručnik za ... Florin Lazarescu NAŠ POSEBNI IZVJESTITELJ. Rezultati pretrage.

Log in to add tags. ... Naš posebni izvjestitelj neobična je, iz gotovo djetinje perspektive ispripovijedana priča o „naivcima" koji kao da s kruške padaju u suvremeni svijet - tranzicijsku Rumunjsku na čijoj se svakodnevici ogledaju sav jad i bijeda nasilnog „skoka u demokraciju". "Naš posebni izvjestitelj" neobična je, iz gotovo djetinje perspektive ispripovijedana priča o „naivcima" koji kao da s kruške padaju u suvremeni svijet - tranzicijsku Rumunjsku na čijoj se svakodnevici ogledaju sav jad i bijeda nasilnog „skoka u demokraciju".

POVEZANE KNJIGE