Šećerna bolest u odraslih

Šećerna bolest u odraslih - Pavlić Renar, Ivana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pavlić Renar, Ivana
DIMENZIJA
9,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Šećerna bolest u odraslih.pdf
ISBN
9713123235800

OPIS

Knjiga daje pregled današnje epidemiološke situacije, definicija i klasifikacija šećerne bolesti, kao i njezina otkrivanja, praćenja i liječenja. Posebna pozornost posvećena je otkrivanju i liječenju poremećaja šećera u krvi u specifičnih skupina: trudnica, starijih osoba, hospitaliziranih bolesnika i bolesnika u jedinicama intenzivne njege, kao i osoba koje osim šećerne bolesti imaju i drugih zdravstvenih tegoba. Za učinkovito liječenje kronične bolesti nužno je usklađeno djelovanje svih triju razina zdravstvene skrbi. U knjizi se naglašava posebna uloga strukturirane skrbi u obiteljskoj medicini te se daje sveobuhvatan pregled najnovijih smjernica u praćenju i liječenju bolesti i njezinih komplikacija.

Šećerna se bolest u početku liječi tabletama ... Pokazatelji kvalitete skrbi za osobe sa šećernom bolesti // Šećerna bolest u odraslih / Vrca Botica, Marija ; Pavlić - Renar, Ivana (ur.). Zagreb: Školska knjiga, 2012.

Posljedica je porast šećera u krvi jer ga mi i dalje unosimo hranom, ali on iz krvi otežano ulazi u stanice zbog nedostatka ili nedjelotvornosti inzulina. Šećerna se bolest nalazila na petom mjestu ljestvice vodećih uzroka smrti (1 889 umrlih) 2016. godine, s 3,7 % udjela u ukupnoj smrtnosti i trendom porasta posljednjih desetljeća, te standardiziranim stopama mortaliteta višim od onih u Europskoj regiji i EU-u. ŠEĆERNA BOLEST U ODRASLIH.

POVEZANE KNJIGE