Sjećanja jedne gejše

Sjećanja jedne gejše - Golden, Arthur | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Golden, Arthur
DIMENZIJA
10,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjećanja jedne gejše.pdf
ISBN
8434441375826

OPIS

„Izuzetna ljubavna priča po kojoj je snimljen istoimeni filmski hit.“ Daily Mail Književna senzacija i apsolutni bestseler, ovaj vrsni prvijenac dosljedne autentičnosti i istančane liričnosti donosi nam istinitu ispovijest jedne od najpoznatijih japanskih gejši. Obraćajući nam se s mudrošću godina i glasom koji je iznenađujuće neposredan, Nitta Sayuri priča nam priču o svojem životu gejše. Njezina ispovijest počinje 1929. u siromašnom ribarskom selu kada je kao devetogodišnju djevojčicu neobičnih plavo-sivih očiju odvode od kuće i prodaju prestižnoj kući gejši. Svjedočimo njezinoj preobrazbi dok uči o rigoroznom umijeću gejši: glazbi i plesu, kompleksnom postupku šminkanja, nošenju kimona i o frizuri toliko delikatnoj da iziskuje poseban jastuk. U Sjećanjima jedne gejše upoznajemo svijet u kojemu je izgled sve, u kojemu se nevinost djevojke prodaje onomu tko najviše plati, a žene uči kako zavesti najmoćnije muškarce, svijet u kojemu se ljubav prezire kao iluziju. Ovo je jedinstveno i trijumfalno djelo – u isto vrijeme romantično, erotično, napeto – i potpuno nezaboravno.

45,00 kn Dodaj u košaricu. Sjećanja jedne gejše - Arthur Golden | e-knjiga | PDF E-knjige u elektronskom, pdf izdanju. Domaći jezik.

Izgled gejše njena koža je blijeda i bijela njena kosa je bila crna obrve u Sjećanja jedne gejše (engleski Memoirs of a Geisha roman je američkog pisca Arthura Goldena objavljen godine 1997. Roman u prvom licu opisuje fiktivni život gejše koja radi u Kyotu prije, za vrijeme i nakon drugog svjetskog rata.Doživio je veliki uspjeh i postao svjetskim bestselerom.

POVEZANE KNJIGE