Noć zelene čarobnice

Noć zelene čarobnice - Tunac, Ayfer | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tunac, Ayfer
DIMENZIJA
6,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Noć zelene čarobnice.pdf
ISBN
6087901242242

OPIS

Hrabrost je vrlina za koju shvaćamo da je nemoguća tek kada je moramo pokazati. Noć zelene čarobnice dramatičan je roman o osveti kroz koji se provlači bol mlade žene koja je dotaknula dno, njena patnja i potraga za ljubavlju. Razočarana životom junakinja postavlja jedno od najstarijih pitanja ljudske povijesti: tko će baciti prvi kamen? Ona je intelektualka, ali bez diplome koja bi to i potvrdila. Još kao dijete okrenula se čitanju u pokušaju bijega od tereta vremena i života te tako zaboravila niz tragedija koje su je snašle. Iako je knjige nisu spasile od životnih neuspjeha, ipak su je pretvorile u pomnog promatrača ljudi i života. U ovoj se tragičnoj, intimnoj priči o samouništenju i osveti, istražuju mnogi problemi što pogađaju moderni svijet. Turska književnica Ayfer Tunç ovim je romanom rastvorila život, ogolila ga do kosti razotkrivajući dubinu zla, nemorala i prijetvornosti, istovremeno opisujući pad jedne žene ali i probuđenu nadu u bolje sutra. Istaknuta turska književnica Ayfer Tunç rođena je 1964. u Adapazaru. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Istanbulu. Od studentskih dana piše za razne časopise o književnosti, kulturi i umjetnosti. Za kratku priču Sakli, 1989. osvaja prvu nagradu na natjecanju Yunus Nadi u organizaciji Cumhuriyeta. Od 1999 do 2004. radi kao glavna urednica u izdavačkoj kući Yapi Kredi. S knjigom iz života Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek-70’li Yillarda Hayatimiz (Ako nemate ništa protiv, moji će vas roditelji sutra posjetiti- Naš život u sedamdesetima) osvojila je 2003. međunarodnu nagradu Balkanika. Napisala je scenarij Havada Bulut (Oblak na nebu), baziran na kratkim pričama Saita Faika, koji je 2003. snimljen i emitiran na TRT-u. Najznačajnija djela su priče: Sakli (1989), Magara Arkadaşlari (1996), Aziz Bey Hadisesi (2000), Taş-Kagit-Makas (2003), Evvelotel (2006) te romani Kapak Kizi (1992), Bir Deliler Evinin Yalan Yanlis Anlatilan Kisa Tarihi (2009) te Noć zelene čarobnice iz 2011.

Staša Bajac. Beletristika, romani - strana 31 Ayfer Tunç. Noč zelene vile.

U stvari riječ je o četničkom derneku i naricanjem za SAO Krajinom i poginulim Jovanom koji je život dao za Krajinu. Na skupu su bili i Janko Velimirović, zamjenik Save Štrpca u organizaciji Veritas, a prisutan je bio i Miodrag Linta, vjenčani ... Preporučamo knjige.

POVEZANE KNJIGE