Robinja

Robinja - Nazer, Mende: Lewis, Damiel | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nazer, Mende: Lewis, Damiel
DIMENZIJA
7,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Robinja.pdf
ISBN
2544549763167

OPIS

Mende Nazer živi sretno djetinjstvo u planinama Nuba u Sudanu. Okružena je ljubavlju svoje obitelji i prijatelja i mašta o tome kako će jednoga dana biti liječnica i brinuti se za ljude. Jedne noći, kada Mende ima 12 godina, u selo upadaju mudžahedini, i sve lijepo i nevino u njezinu životu biva izbrisano na najokrutniji način. Prodana je bogatim Arapima u Khartoumu kao robinja. Mendin pakao traje sedam dugih godina nakon kojih je šalju u London da služi drugoj arapskoj obitelji. Pruža joj se jedinstvena prilika za bjeg u slobodu… Šokantno i duboko uznemirujuće svjedočanstvo o neuništivoj snazi ljudskog duha u borbi za slobodu.

Opis. Iako Lucićeva Robinja pripada korpusu najstarijih hrvatskih svjetovnih dramskih tekstova (tiskom objavljena 1556), njezino se prikazivanje zadržalo na pozornicama sve do današnjih dana.

Okružena je ljubavlju svoje obitelji i prijatelja i mašta o tome kako će jednoga dana biti liječnica i brinuti se za ljude. Jedne noći, kada Mende ima 12 godina, u selo upadaju mudžahedini, i sve lijepo i nevino u njezinu životu biva izbrisano na najokrutniji način. robinja prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE