Suvremene spoznaje iz palijativne medicine

Suvremene spoznaje iz palijativne medicine - Braš, Marijana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Braš, Marijana
DIMENZIJA
6,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Suvremene spoznaje iz palijativne medicine.pdf
ISBN
6963854067485

OPIS

Knjiga„Suvremene spoznaje iz palijativne medicine“ predstavlja neke suvremene spoznaje iz palijativne medicine, s posebnim naglaskom na ulogu ljekarnika u interdisciplinarnom palijativnom timu. Palijativna medicina naglašava da se „uvijek još nešto može učiniti za bolesnika i njegovu obitelj“ i zalaže se za dostojanstvo i najveću moguću kvalitetu života oboljeloga i članova njegove obitelji, sve do razdoblja žalovanja nakon smrti bolesnika. Razvoj palijativne medicine stavio je velik naglasak na humanistički aspekt medicine, osobito na odnos između zdravstvenoga profesionalca, oboljeloga i članova obitelji, te predstavlja jedan važan civilizacijski iskorak suvremenoga svijeta. Ispred nas je proces u kojemu moramo zajedno učiti kako raditi u palijativnom timu, u kojemu su zajedno liječnik, medicinska sestra, ljekarnik, psiholog, socijalni radnik, fizioterapeut i duhovnik, kako izbjeći tradicionalne hijerarhijske modele koji nisu primjenjivi u ovakvim timovima, kako uklopiti volontere u zdravstveni sustav i kako povezivati taj rad na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini. To je velik izazov, ali i odgovornost za sve uključene u projekt jer će na tim temeljima učiti i rasti generacije koje dolaze.

Ružica čanić, dr.med., spec. školske medicine Jedan od motiva za pisanje ovog udžbenika bio je okupiti stručnjake iz područja mentalnoga zdravlja i srodnih područja, te uzevši u obzir njihov dosadašnji istraživački i praktični rad u području suicidologije, povezati skupljena znanja u cjelinu.

Vrhunski, svjetski priznati znanstvenik i ovaj je put temu obradio koristeći se najsuvremenijim međunarodnim podacima, a prikazao ju je na način zanimljiv i iznimno koristan ... Knjiga Suvremene spoznaje iz palijativne medicine predstavlja neke suvremene spoznaje iz palijativne medicine, s posebnim naglaskom na ulogu ljekarnika u interdisciplinarnom palijativnom timu. Palijativna medicina naglašava da se "uvijek još nešto može učiniti za bolesnika i njegovu obitelj" i zalaže se za dostojanstvo i najveću moguću ... Osnovna znanja iz palijativne medicine Obilježje palijativne medicine je rad u multidisciplinarnom timu, a organizacija tečaja je namijenjena svim sudionicima tima, zdravstvenim radnicima i radnicima u zdravstvu (liječnicima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima, radnim terapeutima, socijalnim radnicima, psiholozima….) koji rade s ... Posebni program palijativne skrbi za razdoblje od 2010.-2012.godine ...

POVEZANE KNJIGE