Putnik i mjesečina

Putnik i mjesečina - Szerb, Antal | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Szerb, Antal
DIMENZIJA
8,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Putnik i mjesečina.pdf
ISBN
1319071378275

OPIS

Mihaly i Erzsi bili su ljubavnici. Želeći pobjeći od svojih malograđanskih sudbina, Erzsi od muža – bogatoga bankara, a Mihaly od dobrostojeće i opresivne obitelji, vjenčaju se i odlaze na bračno putovanjeu Italiju. Već u Veneciji Mihaly shvaća da ga brak ne spašava od opsesivne nostalgije za mladošću, naprasno napušta mladenku i odlazi na putovanje koje će mu osvijetliti njegov dotadašnji život i sudbinu. “Riječ je o pametnom i čarobnom romanu, neprestano zabavnom i punom aforizama za pamćenje. Szerb je bio vrlo nadaren pisac, a najoštriji u predviđanju nesreće koja ga je naposljetku stajala života. Na našu sreću, uspomena na njega živi i dalje.” – T. Lichtig, TLS, siječanj 2010. “Najljepši su kod ove knjige njezin ton i nepokolebljiv karakter. […] Posjeduje nešto gotovo božansko – što dolazi do izražaja tim više što Szerba njegova silna inteligencija nije nagnala da napiše suhoparno perfekcionističko djelo.” – The Guardian “Putnik i mjesečina ima elemenata prave paranoidne vizije, žestoka nadrealizma, putopisnog vodiča, priče strave i užasa, čestertonske fantazije, intelektualne debate i nelagodne društvene satire. […] to je knjiga koja žari, koja ima važnost…” – Times Literary Supplement “Szerb se ubraja među majstore beletristike 20. stoljeća.” – Daily Telegraph“Neka Szerbov ulazak u naš književni panteon bude konačan.” – Financial Times

"Mjesečinu" je, međutim, nabildala kritika, a onda su ga otkrili i glasači Akademije, pokunjeni nakon prošlogodišnjih prigovora da ... Društvo hrvatskih književnih prevodilaca prestižna je umjetnička udruga plodne šezdesetogodišnje tradicije. Radimo na promicanju interesa i prava književnih prevodilaca te na podizanju razine našeg prevodilaštva i kulture.

Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. "Putnik i mjesečina" Antala Szerba (objavljen 1937.) klasik je mađarske književnosti, ali i klasik talijanskog turističkog hodočašća. Kod Szerba mađarski bračni par odlazi na mjedeni mjesec u Veneciju kao što to i priliči predratnom građanstvu.

POVEZANE KNJIGE