Legenda o samoubojstvu

Legenda o samoubojstvu - Vann, David | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vann, David
DIMENZIJA
6,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Legenda o samoubojstvu.pdf
ISBN
2004108318532

OPIS

Legenda o samoubojstvu autobiografska je zbirka priča (središnja novela Otok Sukkwan uokvirena je s pet međusobno povezanih kratkih priča), nadahnuta stvarnim događajima. Kad je Davidu Vannu bilo trinaest godina, njegov otac, nemiran, nezadovoljan čovjek koji je vrludao Aljaskom otvarajući jednu zubarsku ordinaciju za drugom i propavši kao profesionalni ribar, pucao si je u glavu nakon telefonskog razgovora s drugom suprugom, Vannovom pomajkom. Nedugo prije nego što si je oduzeo život, otac ga je pitao bi li tu godinu proveo s njim u divljini, u kolibi na jugoistočnom aljaskom jezeru. Vann je odbio i središnji dio Legende o samoubojstvu, novela Otok Sukkwan, govori o tome što bi se dogodilo da je pristao. Ta snažna i potresna novela, koja obuhvaća dvije trećine zbirke, opisuje kušnje dječaka koji dolazi živjeti s nestabilnim ocem na pusti otok na Aljasci. Dječak, Roy, žali zbog svoje odluke da ostavi majku i sestru, dok njegov otac, Jim, postupno otkriva svoju sebičnost, nesposobnost i ludilo. Čini se kao da sve ide u pogrešnom smjeru i dolazi do stravične nesreće koja stvara neočekivan prevrat u priči.

Kad je Davidu Vannu bilo trinaest godina, njegov otac, nemiran, nezadovoljan čovjek koji je vrludao Aljaskom otvarajući jednu zubarsku ordinaciju za drugom i propavši kao profesionalni ribar, pucao si je u glavu nakon ... LEGENDA O SAMOUBOJSTVU - david vann (64495) - Legenda o samoubojstvu autobiografska je zbirka priča (središnja novela Otok Sukkwan uokvirena je s pet međusobno povezanih kratkih priča), nadahnuta stvarnim događajima. Kad je Davidu Vann... Legenda o samoubistvu je delom autobiografska proza u čijem je središtu mladić koji se suočava sa bolom i krivicom zbog očevog samoubistva.

Kad je Davidu Vannu bilo trinaest godina, njegov otac, nemiran, nezadovoljan čovjek koji je vrludao Aljaskom otvarajući jednu zubarsku ordinaciju za drugom i propavši ... 'Legenda o samoubojstvu' je zbirka priča, s jednom velikom središnjom novelom ili pak kraćim romanom, a sve one tematiziraju temeljnu autorovu traumu - gubitak oca. Naime, kada je Vann imao 13 godina njegov se otac ubio, pucajući si u glavu puškom nakon telefonskog razgovora s tadašnjom ženom. LEGENDA O SAMOUBISTVU DEJVID VAN DEJVID VAN LEGENDA O SAMOUBISTVU Meki povez Izdavač Laguna ;Dobitnik 11 međunarodnih nagrada.

POVEZANE KNJIGE