Epidemiologija

Epidemiologija - Kolčić, Ivana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolčić, Ivana
DIMENZIJA
3,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Epidemiologija.pdf
ISBN
8219128346725

OPIS

Cilj ove knjige je predstaviti epidemiologiju, njezinu svrhu te mnogobrojne zadatke i izazove s kojima se epidemiolozi susreću.Epidemiologiju je moguće promatrati i kao znanstvenu disciplinu i kao zasebnu granu medicine. Važan cilj ove knjige je također i pružanje osnovnih informacija koje su potrebne za daljnje učenje i upoznavanje s osnovnim postavkama epidemioloških metoda istraživanja. Konačni cilj ove knjige je pružiti uvod u metodologiju istraživanja za studente u biomedicini i liječnike praktičare, te opisati osnove znanstvenoga pristupa za one koji se žele samostalno okušati u ljepoti i izazovima istraživačkoga poduhvata. Nakon opisa bogate povijesti epidemiologije, slijede definicija, svrha i najvažniji zadatci epidemiologije, praćeni nizom poglavlja o epidemiološkim metodama, tj. o vrstama ustroja istraživanja

7. svibnja 14 10340 Vrbovec Tel: 01 2792 963, Fax: 01 2794 461 Email: [email protected]

Epidemiologija - za javnost. RADNO VRIJEME SLUŽBE ZA HIGIJENU I EPIDEMIOLOGIJU. Epidemiologija je nauka koja proučava širenje i faktore bolesti u ljudskom stanovništvu (Rothman i Greenland) te primjena te znanosti na rješavanje zdravstvenih problema (Last, 2001..

POVEZANE KNJIGE