Bioetičke teme

Bioetičke teme - Fatović-Ferenčić, Stella | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fatović-Ferenčić, Stella
DIMENZIJA
6,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Bioetičke teme.pdf
ISBN
3944310853747

OPIS

Hrvatski liječnički zbor Knjiga izlaganja s I.-XI. proljetnoga bioetičkog simpozija Hrvatskoga liječničkog zbora održanih u Zagrebu 2001.-2011. godine Ovo je knjiga izlaganja s I.-XI. proljetnoga bioetičkog simpozija Hrvatskoga liječničkog zbora i predstavlja zbir tema koje su objavljivane u pojedinačnim zbornicima u razdoblju 2001.-2011. godine, tijekom održavanja pojedinoga simpozija. Knjiga je odraz dvojbi s kojima se HLZ susretao u okviru medicinske službe, izobrazbe ili javnoga djelovanja, te prezentacija problema koje su prepoznate kao dominantne, često i nerješive. Ovo je također i dokument rada Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLZ-a, tijela koje je sljednik znatno starijih nastojanja vezanih uz osnutak Komisije za zaštitu prava čovjeka i medicinsku etiku Zbora oformljenu 1990. godine. Raspon tema s ukupno jedanaest simpozija i njihova aktualnost ponukali su HLZ i urednike da objedine sav prikupljen materijal u jedinstvenu knjigu,u nadi da će ona naći svoj put do svih onih koji bioetičke teme prepoznaju kao važne u svojoj sredini

Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Važno je naglasiti kako su u novom Direktoriju mjesto našle i aktualne bioetičke teme, te pitanje rodnog identiteta i biološkog spola. „Bioetička pitanja izazov su katehezi i njezinoj formativnoj ulozi", a katehisti „moraju pozorno pratiti izazove koje donose razvoj znanosti i tehnologije", dok znanstveni razvoj mora zadržati poštovanje prema Božjoj stvaralačkoj volji i ... Prvi svezak Vodiča kroz bioetiku koji ide za tim da pokaže novost znanosti bioetike, upozori na bitne sastavnice njezina identiteta te predstavi vrijednosne dimenzije bioetičke discipline u svjetlu tradicionalnih etičkih zasada, suvremenih paradigma i dij Bioetičke teme u djelima Dietricha Bonhoeffera // 11.

proljetnoga bioetičkog simpozija Hrvatskoga liječničkog zbora održanih u Zagrebu 2001.-2011. godine Ovo je knjiga izlaganja s I.-XI.

POVEZANE KNJIGE