Druga strana braka

Druga strana braka - Mogorović Crljenko, Marija | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mogorović Crljenko, Marija
DIMENZIJA
4,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Druga strana braka.pdf
ISBN
7645491874713

OPIS

Druga strana braka: nasilje i ilegitimnost u (izvan)bračnim vezama na području Porečke biskupije u prvoj polovici 17. stoljeća Ovo je priča o drugoj strani braka i sklapanja braka, o svemu onome što je rušilo ustaljene norme i brak činilo faktorom društvene (ne)stabilnosti u istarskom društvu početkom 17. stoljeća. To je priča i o nasilju u braku te njegovu raskidu i kraju, koji se mogao očitovati u rastavi braka od stola i postelje ili kao poništenje braka. Osim o braku, knjiga govori i o izvanbračnim, konkubinatskim vezama i njihovom prihvaćanju odnosno neprihvaćanju prije četiri stoljeća u Istri.

potrebna količina: Dodaj u korpu. Lista želja.

siječnja 2018 Piše Zadovoljna Može li brak bez seksa opstati? Odgovor je - da (Foto: Guliver/Thinkstock) Nije tajna da se s godinama želja za seksom kod nekih parova znatno smanji ili potpuno nestane. Mnogi od njih žive u brakovima u kojima već dugo nema seksa, ali je li to nužno ... Postoji i druga strana koja je bila toliko rasprostranjena da je slobodno možemo nazvati i prvom stranom.

POVEZANE KNJIGE