Bračna kuhinja

Bračna kuhinja - Mandić, Igor | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mandić, Igor
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Bračna kuhinja.pdf
ISBN
2300787150296

OPIS

Preko trpeze do postelje i obrnuto. Kuhajte ljubeći se, ljubite se kuhajući. 5. izdanjeBračna kuhinja plod je jedinstvena slučaja bračnog slaganja (i) u kuhinji. Nakon dvadeset i nešto godina zajedničkog življenja jedan je par odlučio svoje kuhinjsko iskustvo povjeriti drugima, u obliku „amaterske kuharice – priručnika za supružnike koji vole kuhati. Njihovo je načelo: Kuharice valja čitati, ali kuharice valja i ljubiti. Zato se ova knjiga može koristiti dvostruko: kao zbirka 240 recepata (koliko ih jedan gurmanski duet provjeri u dva desetljeća zajednice) i kao svojevrsna kulinarska feljtonistika. Čita se, dakle, dva puta, a koristi se čitav život. Dugogodišnji je „šef ove bračne kuhinje Ona, Slavica Mandić, apsolvent medicine, a „mali od kužine je On, Igor Mandić, njegova malenkost, pisac, polemičar, mass-media personality i jedan od prvih teoretičara gurmanstva u nas. Bračna kuhinja pokriva našu današnju gastronomsku scenu u rasponu od banalne do bizarne, od siromašne do elitne, od seljačke do građanske, od nacionalne do međunarodne kuhinje, od mediteranskog kulinarskog kruga do alpskog i panonskoga. Ova knjiga namijenjena je svima koji vole kuhati u braku i onima koji se spremaju osnovati bračnu zajednicu – čita se kao dobra literatura, a trajno se upotrebljava kao izvrstan priručnik.

Koliko je bila važna, potvrđuje i pojava lažnoga djevičanstva u Europi tijekom 19. stoljeća.

Nakon dvadeset i nešto godina zajedničkog življenja jedan je par odlučio svoje kuhinjsko iskustvo povjeriti drugima, u obliku "amaterske kuharice" - priručnika za supružnike koji vole kuhati. Bračna kuhinja je oznaka kojom su obilježeni recepti na ReciPeci. Pročitajte recepte obilježene Bračna kuhinja i pronađite recept za sebe! Prva bračna noć ima posebno mjesto u brojnim kulturama.

POVEZANE KNJIGE