Veliki val

Veliki val PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki val.pdf
ISBN
5592598361597

OPIS

iseljenje iz srednje Europe u Ameriku 1880.-1914.Monografija o iseljavanju iz srednje Europe, zapravo Austro-Ugarske u SAD, plod je višegodišnjih istraživanja gotovo tridesetak istraživača iz Hrvatske, Europe i SAD-a. Ovo je središnje izdanje – monografija koja se objavljuje u okviru projekta Merika, započetog izložbom u Muzeju grada Rijeke (nagrađenom nagradom Hrvatskog muzejskog društva za 2009. a završit će se postavom izložbe u New Yorku, u Muzeju imigracije na Ellis Islandu. Monografija Veliki val prvenstveno govori o velikim temama emigracije – o organizacijskim i tehnološkim aspektima emigracije, o brodarskim kompanijama, linijama, lukama, te putovima iseljavanja koje je u svega nekoliko desetljeća iz srednje i dijela istočne Europe odnijelo blizu četiri milijuna ljudi, te daje opširan prikaz iseljavanja Hrvata i drugih naroda, a daje i prikaz pojedinih osobnih sudbina brojnih slavnih, ali i običnih iseljenika. Kao ilustracije za knjigu korištene su fotografije iz brojnih europskih i američkih izvora, iz privatnih ostavština, državnih arhiva i muzeja, te iz izvornih izdanja.

Njihove brojke su zamaskirane, dali su podatak momenta na kotacu nakon getribe, a ne momenta koji motor proizvodi. Stiže "Zvijer s istoka": Meteorolog objasnio zašto nam sada dolazi veliki ledeni val te poručio - "Osjet hladnoće bit će znatno pojačan" Piše R. S.

godine (tijekom Edo perioda), kao prvi iz autorove serije Trideset i šest prizora s brda Fuji. Monografija Veliki val prvenstveno govori o velikim temama emigracije - o organizacijskim i tehnološkim aspektima emigracije, o brodarskim kompanijama, linijama, lukama, te putovima iseljavanja koje je u svega nekoliko desetljeća iz srednje i dijela istočne Europe odnijelo blizu četiri milijuna ljudi, te daje opširan prikaz iseljavanja ... Translation for: 'veliki val' in Croatian->Portuguese dictionary. Search nearly 14 million words and phrases in more than 470 language pairs. Monografija Veliki val prvenstveno govori o velikim temama emigracije - o organizacijskim i tehnološkim aspektima emigracije, o brodarskim kompanijama, linijama, lukama, te putovima iseljavanja koje je u svega nekoliko desetljeća iz srednje i dijela istočne Europe odnijelo blizu četiri milijuna ljudi, te daje opširan prikaz iseljavanja ... Veliki val temelji se na podacima prikupljenima od korisnika i na iskustvu s desecima različitih tvrtki.

POVEZANE KNJIGE