Bakarić – Politička biografija

Bakarić – Politička biografija - Mujadžević, Dino | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mujadžević, Dino
DIMENZIJA
9,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Bakarić – Politička biografija.pdf
ISBN
3540974202161

OPIS

Knjiga je prva politička biografija Vladimira Bakarića, čovjeka koji je više od 40 godina gotovo odlučujuće utjecao na politički život u Hrvatskoj. Temelji se na doktorskoj disertaciji, što ju je autor obranio na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2009. godine. Riječ je o iznimno zanimljivom, gotovo publicistički pisanom djelu, koje cjelovito prati Bakarićev život, djelovanje i značenje u hrvatskoj i jugoslavenskoj politici. Autor uspijeva proniknuti u dramatične pa i proturječne procese toga doba i smješta Bakarića u realni kontekst povijesnih odnosa i okolnosti. Posebno je zanimljiv Bakarićev pogled na hrvatsko nacionalno biće i hrvatsku državnost te njegov odnos s Titom. Autor kritički ukazuje na ograničenja u Bakarićevoj politici te analizira sustav, koji je unatoč svim reformama, u osnovi ostao autoritaran sve do demokratskih promjena 1990-ih. Dr. sc. Dino Mujadžević (Brčko, 1977), znanstveni je suradnik u Hrvatskom institutu za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Zbornik znanstvenog skupa (Slavonski Brod, 2012). Detaljna znanstvena bibliografija dostupna je na: Knjiga je prva politička biografija Vladimira Bakarića, čovjeka koji je više od 40 godina gotovo odlučujuće utjecao na politički život u Hrvatskoj.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Recenzija, Prikaz Dino Mujadžević: Bakarić: politička biografija. Dejan Jović orcid.org/0000-0002-1383-0789 ; Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu BAKARIĆ: politička biografija.

POVEZANE KNJIGE