Zaljubljeni duhovi

Zaljubljeni duhovi - Krušvar, Zoran | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krušvar, Zoran
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaljubljeni duhovi.pdf
ISBN
7850020183453

OPIS

Komercijalne priče za široke mase Ova knjiga priča mirne duše mogla se zvati o ljubavi i ljuvenoj žudnji u ljudima i njihovim svjetovima. Zoran Krušvar, naime, pametno, smjerno i britko gađa u molsku tipku za najšire općinstvo – ljubav u najužem i najširem smislu, ali bez pretencioznih bajanja i instrospektivnih unutarnjih solilokvija. Naprotiv, i u ljubavnim pričama za mladež, i u ljubavnim pričama za starež, jasnom i dinamičnom rečenicom te zanimljivim dijalozima autor dosita hrani gladna čitateljska usta, koja jednom nabasavši na ljubavnu po Krušvaru, bivaju vazda iznova gladna novih priča. U najuspjelijim od ovdje sakupljenih priča, autor precizno markira naše opće predodžbe o ljubavi, nipošto se ne libeći patetike kad mu ona sjedne na pripovjedačku kartu, još manje »sentiša«. Ljubav je u Krušvarovim pričama počesto instrumentalizirana društvenom zbiljom. Ona je mnogokad tehnološki neodrživa, što bi se reklo, ali, s ironijom ili bez nje, to nije nimalo propitno s obzirom na duh vremena i nedođiju u kakvoj žive protagonisti autorovih priča. Ljubav je, rekosmo, instrumentalizirana, i to nam se, štoviše, čini posve prirodno. Stoga neka nas nimalo ne čudi autorovo prividno podilaženje društvenom ukusu i tematska zloporaba novovjekih ljubavnih jada. Neka nas ne smetaju svi ti ovovjeki wertheri. Jer, oni su tu oko nas, znamo za njih i, ruku na srce, počesto patimo s njima.

Otkriva to već i uvodna priča u kojoj se ljubav dvoje staraca rađa oko kontejnera dok se skupljaju odbačene plastične boce Obilježen međunarodni Dan crvenih haljina uz edukativna predavanja o moždanom i srčanom udaru kod žena Fizika čestica jednostavno nije toliko zanimljiva koliko, recimo, duhovi. Najmanje četiri od deset Amerikanaca vjeruje u duhove, i vjerojatno je da je čak i manje ljudi svjesno LHC-a.

Njegova djela prevođena su na rumunjski, poljski i francuski. Od 2008.

POVEZANE KNJIGE