Istraživači: Zvijezde i planeti

Istraživači: Zvijezde i planeti PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
3,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Istraživači: Zvijezde i planeti.pdf
ISBN
1980431020635

OPIS

Edukativna knjiga kroz koju će dijete upoznati zanimljiva otkrića o zvijezđu, sa mnoštvom podataka i informacija, uz pomoć bogatih ilustracija…

Izvrsno svjedočeći o sposobnostima naših teleskopa za lov na planete, istraživači su otkrili da da, uistinu postoji egzoplanet u orbiti oko KOI-5A, pod kosim kutom prema barem jednoj od zvijezda u trostrukom sustavu. "Ne znamo za mnoge planete koji postoje u sustavima s tri zvijezde, a ovaj je poseban jer mu je ... Podsjetimo, Kepler-62f je, tvrde istraživači, 40 posto veći od Zemlje i oko svoje zvijezde napravi krug od 267 zemaljskih dana dok je Kepler-62-e 60 posto veći od našeg planeta i krug oko Keplera-62 napravi za 122 dana. Ti su planeti dio grupe od 219 egzoplaneta koji je svemirska agencija otkrila prilikom prezentiranja osmog po redu Keplerovog kataloga planeta.

godini pronađeni su prvi planeti koji kruže oko zvijezde glavnog niza i koji pokazuju znakove zemaljskog planeta: Gliese 876 d i OGLE-2005-BLG-390Lb. Gliese 876 d orbitira oko crvenog patuljka Gliese 876, 15 svjetlosnih godina od Zemlje, i ima od sedam do devet puta Zemljina mase i orbitalno razdoblje od samo dva zemaljska dana. Kako bi to suziti, istraživači koji stoje iza nove studije objedinili su različite podatke kako bi shvatili koliko su nastanjivi planeti oko M patuljastih zvijezda koje čine 70 posto onih koji su u našoj galaksiji. Naziv "Ekstrasolarni planeti" obuhvaća sve planete koji orbitiraju izvan Sunčevog sustava oko neke druge matične zvijezde.

POVEZANE KNJIGE