Bemteumozak

Bemteumozak - Cristan, Maksim | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cristan, Maksim
DIMENZIJA
6,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Bemteumozak.pdf
ISBN
4032532755898

OPIS

Što se događa kad netko odjednom „sve otkači i radi samo ono što mu se prohtije i što mu paše? Maksim Cristan nekada je bio uspješan poslovni čovjek. Činilo se da kroči prema budućnosti „rezerviranoj samo za rijetke sretnike. Sve do dana kada se u njemu nešto prelomilo te je „otkačio čitav svoj dotadašnji život. Ukrcavši se na prvi vlak koji je kretao iz Zagreba, stigao je u Milano. Bez znanja jezika, bez novca, smještaja ili plana kako i što dalje. Znao je samo jedno: presudno je da radi samo ono „što mu se prohtije i što mu paše. Usprkos strahovima i sumnjama, morao je otkriti svoj jedini pravi put. Na ulicama i trgovima Milana Maksim je živio nekoliko godina. Upoznao je glad i hladnoću, te granice vlastite izdržljivosti, upornosti i snalažljivosti. S vremenom je prepoznao i svoju potrebu za pisanjem koju je dugo žrtvovao uspjehu, novcu i društvenim pravilima. Imati sve vrijeme ovoga svijeta i pisati…Može li bolje? Ta ga je spoznaja dovela do toga da sam nauči talijanski jezik, postane ulični pisac i uzdržava se prodajom knjižica iz vlastite radinosti. Svoja iskustva i dogodovštine opisuje u duhovitoj, provokativnoj i gorko-slatkoj priči BEMTEUMOZAK. Jedno za drugim nižu se epizode sa živopisnim likovima. Tu su beskućnici, umjetnici, transvestiti, smetlari, konobari… Ali i anđeli u ljudskom liku koji su dokaz da se dobrota pojavljuje kad je se najmanje nadaš.

Činilo se da kroči prema budućnosti „rezerviranoj samo za rijetke sretnike". Sve do dana kada se u njemu nešto prelomilo te je „otkačio" čitav svoj dotadašnji život.

Činilo se da kroči prema budućnosti "rezerviranoj samo za rijetke sretnike". Sve do dana kada se u njemu nešto prelomilo te je ... Maksim Cristan - Bemteumozak.

POVEZANE KNJIGE