Rijeka koja je tekla naopačke

Rijeka koja je tekla naopačke - Mourlevat, Jean-claude | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mourlevat, Jean-claude
DIMENZIJA
7,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Rijeka koja je tekla naopačke.pdf
ISBN
1598325431313

OPIS

Protagonist ovog romana za djecu i mlade je Tomek, 13-godišnji dječak bez roditelja koji vodi dućančić u svojem selu. Jedne se večeri na vratima pojavljuje djevojka koja ga pita prodaje li vodu rijeke Qjar, vodu besmrtnosti. Tužno djevojčino lice potaknut će ga da krene u potragu za čudotvornom rijekom, što postaje putovanjem nakraj svijeta, kroz niz fantastičnih mjesta kao što su Šuma zaborava i Nepostojeći otok, koja skrivaju razne kušnje i smrtne opasnosti. No što je to prema mogućnosti da Tomek zbog tajanstvene djevojke nađe izvor vječnog života, koji nitko nikada nije vidio… Ovaj vrlo vješto napisan, nježan ali napet roman iznimno je dobro primljen u Francuskoj i preveden na brojne jezike. Autor je zahvaljujući njemu kandidiran za Andersenovu nagradu.

dr. Emilia Mišćenić, koja je nagrađena u području znanstvenoga i stručnog rada, a, kako sama kaže, nagrada koju joj je dodijelio Odbor Hrvatskog sabora za nju ima višestruko značenje koje je teško opisati riječima. Istaknuo je kako se to trenutno razmatra, ali i da se radi na novim cjepivima, pa će ona „biti dostupna ako će biti potrebna".

Procijenjene sedimentne stijene stare su oko 3,7 milijardi godina. Da bi takav tip litice mogao da se formira na Zemlji, morala bi je isklesati rijeka koja teče najmanje 100.000 godina. Zrmanja je rijeka s tisuću lica.

POVEZANE KNJIGE