Glas vječne druge

Glas vječne druge - Gregl, Maja | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gregl, Maja
DIMENZIJA
6,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Glas vječne druge.pdf
ISBN
7538360278841

OPIS

Glas vječne druge : pjesmePretvoriti nepoznato u blisko, a pritom ne izgubiti tajanstvenost – tema je ljubavnih pjesama u prozi Maje Gregl, u nizanju riječi kao bezbroj sitnih zrnaca što tvore cjelinu, poredana u niz poput kaleidoskopa. Žena doživljava ljubav sa zauzetim muškarcem i evocira ju iznova moćnim tragom sjećanja koji dugo ostaje u duši, osvjetljavajući svakodnevicu što slijedi, a koja se mjeri ponovnom radošću života. Koral ili fuga, varijacije na temu ljubavi i tajne, osviješteno neoromantično (žensko, ali ne i feminističko) pismo, kao protuteža karnalnosti literature i sardoničnu smijehu. Nježnost, odnos ljubavnika u vječnoj igri svijeta,ponekad generacijska uvjetovanost uzbrojenim ženskim uzdasima od bake do unuke, suučesništvo kroz patnju samoće do sreće u dvoje. Ove pjesme propituju vječnu temu odnosa muškarca i žene, njihovih različitih aspekata, perspektiva, iluzije i realnosti. Ti su dodiri putnici i stranci što lutaju prostranstvima svijeta i vremenom koje im je dano da ga potroše životom.Dva ljudska bića, muško i žensko, sudbinski sesusreću: ljubavnica je ona koja pokušava odgonetnuti značenja zbivanja kada je muškarcu zamaglila pogled – jer su proletjela poput bljeska, u trenutku što se zvao ljubav, a koji se uvijek iznova pokušava isprovocirati, svakim novim sjećanjem na ono što je već prošlo jer je bilo zabranjeno i sámo na putu već zacrtanih životnih staza,gdje se osjećajstvorio neočekivano, tome usprkos. Naša tajna nisam više lagana poput jesenjeg lista koji spušten vjetrom do starog panja treperi u meni je sada težak vjetar raznosi mi rasprsnuto srce pretvoreno u zrak udišem i izdišem lišće šumom razneseno razneseno srce u tunelu moga tijela sad je mračno i hladno udarci batom urlik zaustavljen u grlu udarci maljem tako zvoni tvoj mobitel u njemu glas tvoje vječne druge može ju vjetar odnijeti ali ostat’ će tvoj glas što više nije tvoj… jer je nestao u njoj čujemo se sutra!

Misa Nakon sv. Mise: molitve na čast Utemeljitelja, za iscjeljenje i oslobođenje te pojedinačni blagoslov relikvijama sv. © АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., issn 2303-7385, Сва права придржана Srđan Lukačević Đelo od Gisko "u gostima" Najbolji su estetski zahvati zapravo neprimjetni, suptilni Nakon završene medicine možda ne ide putem koji je upisom tog studija zamišljala, ali ostaje blizu struke i niz godina radi u farmaceuts... U najbolje moguće vrijeme, koji mjesec pred koncerte Foo Fightersa u Puli, jedina glazbena knjižara u regiji, zagrebački Rockmark, objavila je prijevod biografije Davea Grohla.

Autor knjige Martin James vodi nas na sam početak Grohlovog života, objašnjava straight edge scenu Washingtona D.C., rađanje grungea u Seattleu, te prati prve punk korake talentiranog bubnjara. Svjedočim da on ima darove koje je Gospodin podario na njegovu glavu i svjedočim da dok u svojim životima učvršćujemo običaj slušanja i obraćanja pažnje na glas živih proroka, naši će životi biti izgrađeni prema Gospodnjem božanskom uzorku za nas, a mi ćemo ubirati vječne blagoslove. Poziv je upućen svima. Maja će s okupljenima podijeliti stihove iz svoje zbirke pjesama 'Glas vječne druge' (2011.) te iz zbirke pjesama u pripremi 'Drugi krug ljubavi'.

POVEZANE KNJIGE