Sveta knjiga i dva pjesnika

Sveta knjiga i dva pjesnika - Slavić, Dean | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Slavić, Dean
DIMENZIJA
7,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Sveta knjiga i dva pjesnika.pdf
ISBN
4358969470086

OPIS

SVETA KNJIGA I DVA PJESNIKA – Komparativna raščlamba božanskoga, ljudskoga, animalnoga, biljnoga i mineralnoga svijeta u pjesništvu T.S. Eliota i Nikole Šopa U knjizi Sveta knjiga i dva pjesnikapjesme Nikole Šopa iT. S. Eliota bivaju osnovno područje na kojem autor svjedoči o interakciji biblijskih simbola sa simbolima žanra, prostornih, vremenski, ideoloških i drugih odrednica.Tumačeći srodnosti i razlike pjesništva Nikole Šopa i T.S. Eliota autor se koncentrira na interakcije biblijskih i drugih simbola u tvorbi pjesničkih umjetnina i opusaKnjiga objedinjuječetiri područja: Nikola Šop i time hrvatska književnost, T.S. Eliot i time engleska književnost, katolička teologija i time Biblija, i, konačno, komparativni postupci koji navedena područja povezuje. Frye i Prawer pokazali su se posebno korisnima za knjigu koja je multidisciplinarna u građi, ali koherentna u strukturi, primijenjenim postupcima i ukupnoj izvedbi. Pisac primjenjuje spoznaje semiotike, strukturalizma i stilistike, ostajući u stalnom dodiru s tekstovima dvojice pisaca. Knjiga donosi točne podatke i dokazane pretpostavke, a građa je izložena sustavno i pregledno. Tekst obilježuje jasnoća iskaza koja u ovom slučaju uvećava razinu znanstvenoga diskurza. Knjiga odgovara na bitan upit: kako isti temeljni kršćanski simboli daju tako različita djela?

Nikad se više nisu vidjela ta dva pjesnika. Obojica poraženi, prije ili kasnije. Svetac dana 14.

4. Peljar za tumače (Književnost u nastavi), Profil, Zagreb 2011. Sveta Cecilija ‒ krvnik joj nije uspio odrubiti glavu ni s tri udarca Cecilija se uzvisuje ...

POVEZANE KNJIGE