Hrvatski jezik na putu u EU

Hrvatski jezik na putu u EU - Bratanić, Maja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bratanić, Maja
DIMENZIJA
10,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski jezik na putu u EU.pdf
ISBN
3059108102172

OPIS

Zbornik donosi teorijske radove koji se bave kompleksom problema vezanih uz prevođenje i terminologiju pravne stečevine EU-a (primjeri nazivlja za europske pojmove , specifični pravnički diskursi i problematika pravnoga nazivlja i nazivlje iz konkretnih struka). Knjiga tematski i problemski prati put od teorijskih načela do njihove realizacije u prevoditeljskoj i terminološkoj praksi i nudi konkretne modele i načelna rješenja za usustavljivanje terminološke i terminografske prakse. Autori priloga su eminentni hrvatski stručnjaci koji se iz raznih aspekata bave terminološkom problematikom vezanom uz EU (Susan Šarčević, Maja Bratanić, Boris Pritchard, Milica Mihaljević, Lana Hudeček, Milica Gačić, Ivo Žanić, Danica Škara, Iris Goldner, Jasminka Pecotić-Kaufman, Koraljka Sansović, Ana Ostroški Anić, Jagoda Granić, Snježana Ramljak). Zbornik je potreban i pravovremen prilog hrvatskoj jezikoslovnoj literaturi, namijenjen stručnoj filološkoj javnosti, ali i široj zainteresiranoj publici (prevoditelji, pravnici, studenti brojnih lingvističkih i prevoditeljskih studija).

Maja Bratanić. Zagreb: Biblioteka Znanstveni zbornici, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 2011.) ... Hrvatski jezik na putu u EU Maja Bratanić Svaka država pristupajući Europskoj uniji nosi sa sobom i svoj jezični identitet.

671831. Ministar spoljnih poslova Austrije i predsedavajući OEBS-u Sebastijan Kurc izjavio je danas u Beogradu da Austrija podržava ... HRVATSKA se javnost danas zabavlja zahvaljujući bizarnom prilogu iz sinoćnjeg Dnevnika HTV-a u kojemu je kao svjetsko čudo predstavljena činjenica da je djevojka iz Srbije u tri godine života u Hrvatskoj naučila toliko dobro hrvatski jezik da sada ide i na natjecanja iz tog područja. Priručnik je podijeljen po cjelinama: pravopis, leksikologija, fonologija, sintaksa, povijest jezika i morfologija, a u njemu je niz zadataka s rješenjima i objašnjenjima.

POVEZANE KNJIGE