Potpuna akustika

Potpuna akustika - Ilić, Milan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ilić, Milan
DIMENZIJA
12,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Potpuna akustika.pdf
ISBN
9954183052243

OPIS

Iza magijskih inkantacija i bajolikih ugođaja, bezmalo lirske dikcije i tradicionalne pripovjedačke impostacije, starinske leksike i arhajskoga izraza kratkopričalačke glavnice Milana Ilića, čini se, krije se ideja o književnosti kao prostoru duhovne antropologije. Što je čovjek mogao nekoć, a nemoćan je danas, u kakvom je dosluhu s prirodom bio, o čemu se sada tek prisjeća, jesu li čuda stvarnija od naočigledne stvarnosti i što o naravi ljudske duše uopće znamo – sržna su pitanja Ilićeva pripovjedna svijeta. Ili, rečeno drukčije: čovjek raspolućen između uma i strasti, dobra i zla, svijesti i podsvijesti, tame i svjetla, zbilje i uobrazilje, slutnje i mašte, jezika i prikaza… I još drukčije: Ilić piše o ljudima koji su nekoć mogli letjeti, lebdjeti, sanjati, znati jer su se sjećali, sjećati se jer su to umjeli… Počeste nadreal-fantastizacije, ali i gustoća mitoloških, magijskih, religijskih i uopće duhovnih signala, upućuju na to da pojmovi kao što su istina, duša, usud – premda su, znano nam je, izvremenjeni, a iz korpusa domaće književnosti i suspendirani do daljnjeg – po Iliću, još nisu za muzeja… Jer nisu literarno potrošeni.

Dodaj u košaricu. POTPUNA AKUSTIKA Milan Ilic. Izdava VBZ 2011, tvrd povez, latinica.

acoustique, f Automatikos terminų žodynas ... Donja Kustošija, kompletno namješteni jednosobni stan u novogradnji. Površine 30 m2, na prvom katu, etažno plinsko grijanje, spremište, vanjsko parkirno mjesto.

POVEZANE KNJIGE