Ja kao ja

Ja kao ja - Baretić, Aron | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baretić, Aron
DIMENZIJA
12,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Ja kao ja.pdf
ISBN
8869456619857

OPIS

Kad prvi put, ne znajući tko je Aron Baretić, uzmete čitati njegove stihove, zasigurno ćete steći dojam da pred sobom imate ostvarenja odavno priznatog pjesnika za kojeg, vlastitom greškom, ranije niste čuli. On nije pjesnik baršunastog izraza, himni prirodnim draguljima ili ljubavnih ekstaza. Ne sipa pehare u čast životu slaveći naše postojanje. Ne pada on u ljubavne zanose. Ne divi se previše. On je pjesnik s ruba. U najskrivenijim kutovima ljudske duše i gradova svojom rutom svjetskog putnika dotiče, primijećuje i razotkriva stvari i pojave koje mnogima ili promiču, ili im nisu zanimljive. Njegov pjesnički „kist“ posebice privlače tamne boje. Primjećuje i kako suvremeni čovjek, poput glumca s više uloga u jednoj predstavi, užurbano mijenja maske kako bi ugodio i sebi i drugima, te se prikazao u što boljoj formi, tjelesnoj, materijalnoj, društvenoj i socijalnoj. Usput, gubi ono najvrijednije. Pjesnički izraz Arona Baretića je misaon, urban, upečatljiv, pretočen u slobodni stih. Njegov pjesnički govor može se uklopiti u razgovorni jezik, slikovit i sa svrhovito iskorištenim žargonizmima, lokalizmima, stranim riječima, pa i vulgarizmima u svrhu „pojačavanja“ boje pjesničkih slika.

Od mene dosta. Ne propustite novo pismo naše Lady Bo, Slobodanke Vlajčić! As a medical phenomenon, I lay the corona virus for the second time and as such I expect to be spared for life by new viruses.

u 09:51 Za mnoge najbolji nogometaš u povijesti tog sporta, Brazilac Pele, dao je svoje mišljenje o tome tko je trenutno najbolji igrač. Ja kada odrastem jako veliki, ja ću postati dijete. Najljepše je kad odrasteš a ostaneš djećji stvor, pa svi misle da si velik zato što si profesor.

POVEZANE KNJIGE