Čovjek nije sam

Čovjek nije sam - Heschel, Abraham Joshua | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Heschel, Abraham Joshua
DIMENZIJA
12,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek nije sam.pdf
ISBN
4673715991816

OPIS

Ova se knjiga zapravo bavi filozofijom religije, a podijeljena je na dva dijela. Prvi je dio naslovljen “Pitanje Boga” a bavi se pitanjima bitka, sumnje i vjere, jednim i skrovitim Bogom, stvarima onkraj vjere i drugim zanimljivim pitanjima. Drugi je dio naslovljen “Pitanje življenja” a bavi se temama kao što su smisao postojanja, ljudska bit, religija, židovska religija te brojnim drugim temama.

Smiješak mu se još više razlio licem u spokojno predvečerje kada su čiope počele vrištati u niskom letu međusobno se naganjajući. Gledao ih je radoznalo, kao kad malo dijete upoznaje nove stvari i situacije.

U knjizi razotkrivate licemjerje, ispraznost i lažnost crkve kao institucije. Nakon Domovinskog rata u Hrvatskoj je došlo do svojevrsne religijske histerije kada se svaka vjera koja nije katolička, pa i ateizam, počela smatrati gotovo pa herezom. "Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno, ja sam u potpunom šoku! Znam da nije bio bolestan, nije mi jasno...", ponavljao je potreseni Lino.

POVEZANE KNJIGE