Zbogom, gospodine Socijalizam

Zbogom, gospodine Socijalizam - Negri, Antonio | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Negri, Antonio
DIMENZIJA
12,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Zbogom, gospodine Socijalizam.pdf
ISBN
7025353278645

OPIS

U današnjem vremenu ratova i globalizacijske krize, što će biti s globalnom ljevicom? U knjizi Zbogom, gospodine Socijalizam Antonio Negri, jedan od vodećih suvremenih ljevičara, daje analizu globalnih zbivanja i svoje prognoze o budućnosti ljevice u doba neoliberalizma. Knjiga je sastavljena od razgovora što ih s Negrijem vodi filozof Raf Scelsi, a forma dijaloga daje joj izuzetnu protočnost. Na postavljena pitanja – vrijeme poslije Hladnog rata i pada boljševičkog tipa ljevice, doba ratova, globalizma i neoliberalizma, promašaja socijaldemokracije – Negri britko i nadahnuto nudi odgovore ne samo o perspektivama nove ljevice nego i o društvenoj transformaciji koja je danas moguća možda i više nego ikada ranije. Nakon razmatranja o povijesti ljevice od 1989. do stvaranja zapatističkog pokreta, Negri govori o potrebi antiglobalističkih pokreta, a jednako tako o tehničkim i tehnološkim tekovinama suvremenosti koje im itekako idu na ruku i pokazuje da je nova ljevica spremna suočiti se s problemima suvremenosti s potpuno novim programom, a prvenstveno s novom strategijom. Negrijeva promišljanja temelje se na marksizmu, ali za razliku od starih marksista on se ne poziva na prošlost, već je itekako »nastanjen« u današnjem vremenu. Navješćujući sumrak socijaldemokracije, Negri snažno brani mogućnosti društvene transformacije i mogli bismo reći da je Slavoj Žižek u pravu kad ga naziva guruom postmoderne ljevice.

У последње време веома популаран тренд укњижавања дугих и занимљивих U knjizi Zbogom, gospodine Socijalizam Antonio Negri , jedan od vodećih suvremenih ljevičara, daje analizu gl... Povrat robe moguć unutar 14 dana Dostavljamo već od 25.02.2021 Ipak, Antonio Negri, osuđeni terorist i pripadnik terorističke organizacije Crvene brigade, bio je zapažena zvijezda Subversive festivala 2011.

Lajt motiv četvrtog izdanja Subversive Film Festivala bila je budućnost novih teorijskih i praktičnih artikulacija ljevice pa u retrospektivi smatram da je njegova zgodna opaska zavrijedila više od ... Čak naslov jedne od Negrijevih (2008) knjiga glasi Zbogom gospodine socijalizam. Umjesto radničke klase u postoperaizmu nastupa heterogeno i pluralno mnoštvo (multitude) kao novi revolucionarni subjekt, dok je stari koncept radničke klase predstavljen kao preuzak, esencijalističan i monolitan, što mu navodno sprečava da obuhvati sve ... V.B.Z.

POVEZANE KNJIGE