Koristi od pesimizma

Koristi od pesimizma - Scruton, Roger | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Scruton, Roger
DIMENZIJA
9,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Koristi od pesimizma.pdf
ISBN
3529148077799

OPIS

Scruton pokazuje da su tragedije i katastrofe europske povijesti bile posljedice lažnog optimizma i pogrešaka nastalih iz njega. Odbacujući te pogreške, Scruton iznosi čvrstu obranu civilnog društva i slobode. Dokazuje da istinsko naslijeđe europske civilizacije nisu lažni idealizmi koji su je gotovo uništili – nacizam, fašizam i komunizam – nego kultura praštanja i ironije koju danas moramo štititi od onih koje ona vrijeđa. Koristi od pesimizma uvjerljiva su molba za razum i odgovornost, napisana u vrijeme dubokih društvenih i političkih promjena.

Narcisoidnost, viktimizam i pesimizam, rekao je, neprijatelji su sebedarja i gori od krize pandemije. Pesimizam je jedan od mogućih načina objašnjavanja uzroka različitih događaja, a u psihologiji se takvo tumačenje uzroka naziva eksplanatorni ili atribucijski stil. Kao što postoji pesimizam kao eksplanatorni stil, tako postoji i optimizam, odnosno optimistični eksplanatorni stil.

Za više informacija molimo kontaktirajte nas na +385 1 4846 197 ili [email protected] Scruton pokazuje da su tragedije i katastrofe europske povijesti bile posljedice lažnog optimizma i pogrešaka nastalih iz njega.

POVEZANE KNJIGE