Dvanaest prstena

Dvanaest prstena - Andruhović, Jurij | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andruhović, Jurij
DIMENZIJA
8,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvanaest prstena.pdf
ISBN
2939252647325

OPIS

Istočna Europa devedesetih godina dvadesetoga stoljeća bila je do neslućenih razmjera potencirana Alicina zemlja čudesa. Zamijetiti sva iskrivljenja i sve ludosti u tom svijetu može samo najbolje oko najprofinjenijeg pisca, kakav je Jurij Andruhovič. Glavni junak Dvanaest prstena austrijski je fotograf galicijskoga porijekla koji redovito odlazi u Ukrajinu, zemlju svojih predaka, gdje snima fascinantne reportaže. On je svjedok kaosa u vremenu brutalne komercijalizacije svega i svačega, povratka nacionalizma, nostalgije za Habsburškom Monarhijom ili Sovjetskim Savezom, tipični zapadnjak koji želi malo avanture, a Ukrajina se čini idealnom zemljom bez velikog rizika. U Karpatima u nekadašnjem opservatoriju pretvorenom u hotel dolazi u nadrealan svijet u kojem se recitiraju stihovi ukrajinskih pjesnika, potežu mačevi i pije bez kraja i konca. Dvanaest prstena roman je koji veličanstvenom, gotovo srednjovjekovnom groteskom najpreciznije iscrtava noćnu moru tranzicijskih društava pokazujući kako se perspektiva svodi na jednu točku, iz koje pomaka možda i nema.

Pročitaj poglavlje . Kritike, intervjui ... Dvanaest prstena roman je koji veličanstvenom, gotovo srednjovjekovnom groteskom najpreciznije iscrtava noćnu moru tranzicijskih društava pokazujući kako se perspektiva svodi na jednu točku, iz koje pomaka možda i nema.

Razgovor vodi Seid Serdarević, uz simultani prijevod s ukrajinskog. Ukrajinskom piscu Juriju Andruhoviču zaprešićka je Fraktura ovih dana izdala, u prijevodu Damira Pešorde roman "Dvanaest prstena". Neizbježna su i politička zbivanja u Ukrajini.f: U knjizi austrijski fotograf snima u Ukrajini, zemlji predaka.

POVEZANE KNJIGE