Djevojke iz Šangaja

Djevojke iz Šangaja - See, Lisa | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
See, Lisa
DIMENZIJA
10,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojke iz Šangaja.pdf
ISBN
7155500357546

OPIS

Nakon dvaju povijesnih romana smještenih u 17. stoljeće (Zaljubljena Peonija) i u 19. stoljeće (Sniježnica i tajna lepeza) autorica radnju svog novog romana Djevojke iz Šangaja pomiče u bližu prošlost, period uoči Drugog svjetskog rata, točnije u 1930.-e i vrijeme izbijanja Japansko-kineskog rata. Glavne junakinje romana dvije su sestre iz Šangaja – Pearl i May. Starija sestra Pearl, rođena u godini zmaja, obrazovana je i govori nekoliko jezika, no roditeljima je draža mlađa sestra May rođena u godini ovce, jer njezina fizička ljepota pruža mogućnost za bogatu udaju. Sestre žive povlaštenim životom a usto i zarađuju pozirajući za slike korištene u reklamama i na kalendarima. To se može činiti neobičnim s obzirom na konzervativne stavove njihovih roditelja (njihova majka u skladu s drevnom tradicijom ima povezana stopala) no kasniji događaji iznose na vidjelo da je nekad imućna obitelj zapala u tešku financijsku situaciju. Kad doznaju da im je otac zbog kocke zapao u goleme dugove i da ih je zbog toga odlučio udati za dvojicu braće – muškarce sa Zlatne planine koji žive u Los Angelesu i dolaze u Kinu da bi pronašli nevjeste – djevojke shvate da je njihovom slobodnom i bezbrižnom životu došao kraj i odluče se pobuniti. Na nesreću, japanska invazija osujećuje njihove planove i prisiljava ih na bijeg iz Šangaja tijekom kojeg iskuse užase ratnog pustošenja. No čak i kad uspiju pobjeći iz Kine, po dolasku u SAD njihova se očajna situacija nastavlja višemjesečnim zatočenjem na Angel’s Islandu tijekom kojeg trpe neizrecive patnje. Naposljetku se ipak susreću sa svojim supruzima, no u životu ih čekaju još mnoga iskušenja, a mračna tajna koju dijele prijeti njihovoj budućnosti. U Djevojkama iz Šangaja Lisa See vješto i uvjerljivo iznosi priču o bliskoj povezanosti između dviju sestara čija je uzajamna ljubav snažna ali i obilježena rivalstvom, ali i priču o sukobljenosti između Istoka i Zapada koju sestre iskuse dok nastoje izboriti svoje mjesto u novom svijetu sputavane čvrstim vezama sa svijetom koji su napustile.

godine došla je iz Šangaja, gdje je njen suprug proveo godinu dana učeći napredni kineski jezik uz stipendiju. Prvo, kako ste? Jeste li ovdje sami ili s nekim? Recite nam nešto o svojoj situaciji i mentalnom stanju.

U "Djevojkama iz Šangaja" Lisa See vješto i uvjerljivo iznosi priču o bliskoj povezanosti između dviju sestara čija je uzajamna ljubav snažna ali i obilježena rivalstvom, ali i priču o ... Istovremeno su, kaže, djevojke iz Šangaja cijelo vrijeme plakale i ispričavale se ostalim putnicima. "Kad je doktor napokon stigao, prvo je pregovarao nešto s policijom, a potom je u bus ušao policajac koji je djevojkama dao da popune i potpišu neke papire.

POVEZANE KNJIGE