Vikend

Vikend - Schlink, Bernhard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schlink, Bernhard
DIMENZIJA
6,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Vikend.pdf
ISBN
5169790301411

OPIS

Neočekivani oprost dovede Jörga na slobodu nakon što je proveo dvadeset četiri godine u zatvoru, osuđen za četverostruko umorstvo i brojna teroristička djela kao član radikalne ljevičarske organizacije. Njegova sestra Christiane organizira okupljanje starih prijatelja kako bi Jörgu pomogla iznova se uklopiti u društvo. Nakon što se nađu za vikend na jednom samotnom posjedu, mučna i nikad posve rasvijetljena povijest polako počne izlaziti na vidjelo, zajedno s razornim posljedicama koje bi mogla imati po Jörgu ne posve jasnu sadašnjost… Bernhard Schlink postao je jedan od najhvaljenijih autora suvremene njemačke proze romanom Žena kojoj sam čitao, prvom knjigom iz te zemlje koja je dospjela na vrh ljestvice bestselera The New York Timesa, a doživjela je i adaptaciju u Oscarom ovjenčanom filmu. Algoritmovi čitatelji poznaju Schlinka i iz romana Povratak kući, također djela koje pridonosi njemačkom izmirenju s tragičnim nasljeđem Drugog svjetskog rata. U romanu Vikend, Schlink se okreće osudama i okajanjima vezanim uz skorije prijelomno razdoblje njemačke povijesti – nasilno djelovanje Crvenih Brigada i njegove posljedice za sadašnje njemačko društvo. Ipak, glavna snaga Vikenda počiva u istančanom oblikovanju likova i njihovih međuodnosa, i pomnom izbjegavanju prilika za prelako osuđivanje i još lakše iskupljivanje njihovih bivših i budućih djela. Prijevod s njemačkog potpisuje Štefica Martić, a Vikend je jubilarna, šezdeseta, knjiga u biblioteci Zlatko Crnković vam predstavlja.

Površine je 1391 m2, pravilnog oblika sa urednim makadamskim pristupom. Ograđena je suhozidom, zelenilom i maslinama te ima direktan izlaz na plažu.

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu VIKEND. Vikend je na Jadranu obilježilo nevrijeme popraćeno jugom. Iako su temperature nešto više nego prijašnjih dana, južni vjetar uzburkao je more u Dalmaciji, ali i na sjevernom Jadranu.

POVEZANE KNJIGE