Na kraju svega

Na kraju svega - Topalović, Enes | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Topalović, Enes
DIMENZIJA
4,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Na kraju svega.pdf
ISBN
1580823093196

OPIS

Na kraju svega je priča o dvojici potpuno različitih ljudi, Jakubu, svetskoj lutalici i pustolovu, mužjaku i borcu, i Kasimu, učitelju i misliocu, koji se sreću na neočekivanom mestu i otpočinju zajednički put kroz prošlost. Ova knjiga obrađuje i jedan nedovoljno istraženi, a nadasve zanimljivi i kontraverzni period rata u Bosni, a to je postojanje Autonomne pokrajine zapadne Bosne. Kroz događaje u Cazinskoj krajini pisac plete jednu univerzalnu priču o politici i moći, ljudskim nagonima i nesreći, ratu i (ne)vidljivim posledicama. Jakub i Kasim, akcija i kontemplacija, lukavost i poštenje, crno i belo, neočekivan su pripovedački par koji svoje živote stavlja jedan pred drugog tokom dugih noći u norveškom klubu za zemljake. Veže ih samo mesto rođenja, a razdvaja sve ostalo. Uprkos svemu, oni kroz svoja suprotna životna iskustva govore mnogo toga o društvu, okruženju, sudbinama i onom što dolazi posle, na kraju svega. Nema ničeg u ljudskom životu čemu se s određene vremenske distance ne bismo mogli nasmijati, pa makar se radilo i o najvećoj sramoti.

Grand Slam naslova, odnosno samo jednog manje od rekordera iz Švicarske, dok je Srbina na 16. Vozač je na kraju svega prošao tek s lakšim ozljedama. The driver ended up with only minor injuries.

I ne znam da li mi je drago, jer je tužno. Često me pominjala, znači da je mislila o meni.

POVEZANE KNJIGE