Igre oko vatre

Igre oko vatre - Đaković, Branko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đaković, Branko
DIMENZIJA
11,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Igre oko vatre.pdf
ISBN
9630355297995

OPIS

Knjiga Igre oko vatre, prilog etnološkim istraživanjima o vatri svojevrsna je prolegomena za etnološka, kulturno-povijesna i kulturno-antropološka istraživanja uloge i značenja vatre od trenutka kada ju je čovjek pripitomio pa do našeg vremena, posebno u običajima i obredima tijekom godine. Magijske, mitske, religijske i općenito svjetonazorske strukture zrcale se u odnosu prema vatri transformirajući se kroz vrijeme i prostore preko brojnih rituala, svetkovina i manifestacija. Obilje podataka upućuje na bogate i nedovoljno poznate, istraživane i istražene činjenice iz riznice kulturne baštine u različitim područjima razumijevanja samog fenomena vatre – od oniričkopoetskog i izvan empirijskog do različitih znanstvenih paradigmi i diskursa u prostorima semiologijskog područja ili izvan njega.

Do ovog perioda već su upoznati sa svijetom oko sebe, ali i mogućim posljedicama svoje igre. Ovdje se često radi o svojevrsnoj fascinaciji vatrom te proučavaju svijeću ili komad papira kako gori. Igre oko vatre : prilog etnološkim istraživanjima o vatri / Branko Đaković ; [fotografije Romeo Ibrišević, Zvonimir Tanocki, Davor Rostuhar ; izrada karata Branko ĐakoviĆ, Damir Boras]. Sljedeća igra From Softwarea kojom upravlja Hidetaka Miyazaki, a George R.R.

Igrom se uspostavlja veza između živih i mrtvih (pomažući duši pokojnika da se pridruži precima). Ove igre imaju duboke korene, u najstarijim slojevima kulture, i predstavljaju kult predaka.

POVEZANE KNJIGE