Poštujte sebe

Poštujte sebe - Spadaro, Patricia | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Spadaro, Patricia
DIMENZIJA
4,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Poštujte sebe.pdf
ISBN
8386445402556

OPIS

Život se rijetko kad svodi na jednadžbu ili/ili. U načelu i u praksi prepun je suprotnosti – paradoksa. ‘Poštujte sebe’ knjiga je koja nas vješto vodi kroz jedan od ključnih paradoksa – i izvora stresa – našeg vremena: kako postići ravnotežu između onoga što je potrebno drugima i onoga što je potrebno nama, kako davati i primati. Bih li se trebala žrtvovati za druge ili davati sebe? Trebam li biti velikodušna ili povući granice? Trebam li ostati u odnosu ili se oprostiti? Takve napetosti nisu samo prirodan dio života – nego život sam. Iako smo pozvani da dajemo, i to radosno, život nas također poziva da ovladamo umijećem ravnoteže. Dužnost nam je da dajemo ne samo drugima, nego i sebi – te da sebe doživljavamo vrijednima primanja. Dužnost nam je da poštujemo druge i da poštujemo sebe. Zašto je to tako teško? Vaš je svakodnevni život instrument kojim izražavate svoju istinsku prirodu i svoju duhovnost. “Tko nas čini neznalicama? Mi sami. Stavljamo ruke preko očiju i plačemo, jer je mračno.” Kad sebi dopustite da doživite vlastite osjećaje, tada zapravo skidate ruke s očiju i dopuštate sebi da vidite. Pravo pitanje jest: Kakva osoba želim biti, a ne samo što želim raditi?

Ostanite kod kuće što više možete. To je trenutačno najvažniji savjet medicinara ondje gdje se širi koronavirus.

Empatija je sigurno hvale vrijedna osobina jer osobi daje svijest o drugima, potrebu da se pomaže, suosjećanje. No pretjerana usmjerenost na […] Poštujte sami sebe i budite primjer drugima by Štitnjača.hr.

POVEZANE KNJIGE