Projekt Guevara

Projekt Guevara - Koenen, Gerd | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Koenen, Gerd
DIMENZIJA
8,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Projekt Guevara.pdf
ISBN
1368038512009

OPIS

Ova je knjiga životopis povijesne ličnosti i sjajne ikone dvadesetog stoljeća Ernesta Chea Guevare — u svjetlu njegova projekta jedne svjetske revolucije, koji će Koenen, po Bruceu Chatwinu, nazvati snovitim stazama. Bio je to idealistički i apokaliptični naum uperen ponajprije protiv Sjedinjenih Američkih Država, oličenja kapitalizma i svjetske atomske sile. Tim pothvatom, koji ga je na kraju stajao života, Che Guevara još je kao mlad postao univerzalnim simbolom čovjekova oslobođenja i prvom zvijezdom Nove ljevice u drugoj polovici dvadesetog stoljeća, kojoj su se divili podjednako Jean–Paul Sartre kao i Patty Hearst. Koenen čitaoca ne vodi samo kroz cijeli Cheov život, većopisuje i njegove suputnike u borbi. U prvom redu to su tajnovita mlada Njemica rodom iz Argentine Tamara Bunke i kubanski revolucionar i macho Fidel Castro. Scena na kojoj se odigravaju ovi životi podjednako je fascinantna: Buenos Aires, Mexico City, Miami, Prag i Istočni Berlin, gotovo cijela Južna i Srednja Amerika i, nadasve, Kuba od Sierre Maestre do Havane, u svem svojem blještavilu i melankoliji.

Details ... S njemačkog preveo Nenad Popović Ova je knjiga životopis povijesne ličnosti i sjajne ikone dvadesetog stoljeća Ernesta Chea Guevare — u svjetlu njegova projekta jedne svjetske revolucije, koji će Koenen, po Bruceu Chatwinu, nazvati snovitim stazama. Bio je to idealistički i apokaliptični naum uperen ponajprije protiv Sjedinjenih Američkih Država, oličenja kapitalizma i svjetske ... Ova je knjiga životopis povijesne ličnosti i sjajne ikone dvadesetog stoljeća Ernesta Chea Guevare - u svjetlu njegova projekta jedne svjetske revolucije, koji će Koenen, po Bruceu Chatwinu, nazvati snovitim stazama.

listopada 1967.), bio je argentinsko-kubanski marksistički revolucionar i političar. Guevara je rođen u argentinskoj građanskoj obitelji, španjolskih, baskijskih i irskih potomaka.

POVEZANE KNJIGE