Kršćani i muslimani – Što kažu jedni o drugima

Kršćani i muslimani – Što kažu jedni o drugima - Stoddart, William | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stoddart, William
DIMENZIJA
5,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Kršćani i muslimani – Što kažu jedni o drugima.pdf
ISBN
2923737536092

OPIS

Suvremeni svijet, prije nego sukob civilizacija, ponajprije možda obilježava sukob ignorancija, sukob posvemašnjeg neznanja. Kršćani tako, kad je posrijedi islam, počesto ne znaju čega se boje, muslimani pak nerijetko izražavaju sumnje u kršćanske dobre namjere.Dok i jedni i drugi žive u društvima straha zbog nedopustive količine neznanja i odsutnosti komunikacije, muslimanski, kršćanski i laički ekstremisti enormno profitiraju, utvarajući si da su jedini zastupnici autentične (i po druge obavezujuće) istine. Knjiga dr. Stoddarta utoliko je višestruko korisna jer komparativno uzima u obzir primjere iz tradicionalnih izvora obiju religija, pritom imajući na umu da su moderni oblici religije – koji su trenutno posvuda dominantni – subjektivni, svojevoljni i promjenjivi te nedostatni u autoritetu i trajnosti koja je zaštitni znak svake istinske religije. Jednako tako, ona nam pruža nužno historijsko zaleđe koje svjedoči o stoljetnim prijateljskim i plodotvornim odnosima među pripadnicima dviju religija. Njezin je cilj da neke od tradicionalnih stavova i izjava, kršćanstva u pogledu na islam i islama u pogledu na kršćanstvo, da na uvid suvremenom čitateljstvu. Usuprot danas planetarnoj »istini« o srazu, ona sva ishodi iz želje da posvjedoči o duhovnom bratstvu i plemenitom savezništvu, o višestoljetnoj kulturi dijaloga i istinskoga razumijevanja između dvaju samo naizgled zasebnih svjetova.

Dok i jedni i drugi žive u društvima straha zbog nedopustive količine neznanja i odsutnosti komunikacije, muslimanski, kršćanski i laički ekstremisti enormno profitiraju, utvarajući si da su ... KRŠĆANI I MUSLIMANI Što kažu jedni o drugima 46629) KRŠĆANI I MUSLIMANI Što kažu jedni o drugima ? , William Stoddart , VBZ Zagreb 2011 , Suvr PORTETI I SUDBINE: Mesud Šabanović BEHAR 92 1 ČASOPIS ZABEHAR KULTURU I DRUŠTVENA PITANJA GODINA XVIII 2009.BROJ 92 CIJENA 20KN KNJIŽEVNI PORTRETI DŽEMALUDIN LATIĆ U FOKUSU Kršćani i muslimani - što kažu jedni o drugima? Nisu se samo kršćani pitali o naravi nove religije, nego su i muslimani htjeli saznati u što vjeruju kršćani. Jedna takva rasprava, možda među najstarijim, seže u 644., čiji su protagonisti monofizitski patrijarh Ivan I i jedan „veliki emir", vjerojatno Said ibn Amir, koji je tada bio vojni zapovjednik okruga Hims. Muslimani, kršćani i jevreji danas - susjedstvo u doba globalizacije Različiti jezici, vjere, običaji, pogledi, mišljenja i nazori - sve to je potrebno uzeti u obzir kada se želi govoriti o susjedstvu danas. Kršćani i muslimani - Što kažu jedni o drugima.

studio Z a g r e b 2 O Knjiga: Kršćani i muslimani: što kažu jedni o drugima?, pisac: William Stoddart, Religija, Tuzla, 16 KM, Izdavač: VBZ, strana: 119, Latinica, Meki uvez, Hrvatski ... Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove prodaje original. Svjestan sam da je prodaja kopiranog sadržaja kažnjiva po zakonu i spreman sam da prihvatim posljedice i prosljeđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet moje prodaje kopija originala. II KRŠĆANI I MUSLIMANI Što kažu jedni o drugima NOVO .

POVEZANE KNJIGE