Atlas glasova

Atlas glasova - Pogačar, Marko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pogačar, Marko
DIMENZIJA
9,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Atlas glasova.pdf
ISBN
5143646000076

OPIS

U Atlasu glasova (antiesejima) Pogačar piše iz neočekivane intelektualne lakoće, zavidnog znanja i fenomenske osjetljivosti o svačemu: o Baudelaireu, Rilkeu, Dragojeviću…, ali i o predmetima u očekivanom i turobnom nestajanju: o kolodvorskom restoranu, uličnoj vagi, punjenim paprikama. Izvan polja logocentrističkog tzv. dokaza i mitske navodne demijurške uvjerljivosti, autor piše nesigurno i sjajno, kao uostalom hrvatski najbolji, ili najlošiji, kako hoćete, učenik Rancierova Učitelja neznalice. Pogačar piše poeziju u vlastitim navodnim esejima, a u tzv. poeziji je odavno najbolji mladi pjesnik u Hrvatskoj. Branko Maleš Čitajući na kraju i Pogačarove eseje sve me više opsjeda osjećaj lijepe uznemirenosti za kojim sam dugo čeznuo. Atlas glasova iznimna je knjiga koja se može čitati iz svih svojih pupoljaka koje možemo zvati i smjerovima ili načinima. Kakogod, onaj koji hoda i drhti u ovim rečenicama mlad je i osobit čovjek koji se još uvijek, usprkos svemu, ne srami vlastite, gotovo zarazne, nade. Pjesnik koji je zastao između dva udarca bubnja. Ivica Prtenjača

Književna karika ili Lit link festival 2020. ... Atlas glasova iznimna je knjiga koja se može čitati iz svih svojih pupoljaka koje možemo zvati i smjerovima ili načinima.

Kakogod, onaj koji hoda i drhti u ovim rečenicama mlad je i osobit čovjek koji se još uvijek, usprkos svemu, ne srami vlastite, gotovo zarazne, nade. Marko Pogacar za knjigu eseja "Atlas glasova" u izdanju VBZ-a dobitnik je ovogodišnje nagrade "Zvane Crnja" za najbolju knjigu eseja na u petak otvorenim dvodnevnim 9. pulskim danima eseja, manifestaciji koja se održava u organizaciji Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika u Klubu hrvatskih književnika u staroj tiskari. ATLAS konvektori model Eko isporučuju se sa elektronskim-mehaničkim termosatom (sa kotačićem) sa 4 programa rada.

POVEZANE KNJIGE