Povijest na državnoj maturi

Povijest na državnoj maturi - Šašić, Miroslav | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šašić, Miroslav
DIMENZIJA
9,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest na državnoj maturi.pdf
ISBN
4364100225619

OPIS

Priručnik za pripremu ispita državne mature iz povijest za gimnazijalce koji su izabrali povijest na državnoj maturi, kao pomoć i savjetnik u ponavljanju kompleksnog gradiva četverogodišnjeg programa povijesti. Učenicima strukovnih škola, kao pomoć i savjetnik u dodatnim pripremama i svladavanju razlika u programu povijesti strukovnih škola i gimnazija. Profesorima koji pripremaju učenike za državnu maturu. Riječ je o sustavnom repetitoriju za sva četiri razreda gimnazijskog gradiva iz povijesti. S navedenim znanjima i vještinama koji se očekuju na ispitu državne mature iz povijesti. Izdvojenim i razrađenim obrazovnim ishodima prema razredima. Pitanjima i odgovorima sa svih dosadašnjih rokova ispita državne mature (probne, ljetnog i jesenskog roka). Dva ogledna primjerka ispita državne mature iz povijesti s rješenjima.

Informacije o tome koji se predmeti traže na pojedinim fakultetima možete pronaći u brošuri Državna matura (1.7MB). Povijest na državnoj maturi - Sustavni repetitorij za sva četiri razreda gimnazijskog gradiva iz povijesti s navedenim znanjima i vještinama koji se očekuju na ispitu državne mature iz povijesti. Sadrži pitanja i odgovore sa svih dosadašnjih rokova ispita državne mature i dva ogledna primjerka ispita državne mature iz povijesti Želiš li se pak upisati na povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na državnoj maturi trebat ćeš položiti hrvatski jezik na razini A, matematiku na razini B i strani jezik na razini A uz obvezni izborni predmet, kojeg biraš između: informatike, kemije, biologije, fizike, geografije, povijesti, Izborni predmeti koji se mogu polagati na državnoj maturi su - Psihologija, Etika, Geografija, Politika i gospodarstvo, Kemija, Vjeronauk, Povijest, Informatika, Biologija, Logika, Glazbeni, Fizika, Sociologija, Likovni i Filozofija, a u jednom roku kandidat ih može prijaviti maksimalno šest. • Povijest je izborni predmet na državnoj maturi.

do školske godine 2016./2017.nova je knjiga autorice Natalije Gjeri Robić, koju možemo smatrati svojevrsnom monografijom ispita iz Povijesti na državnoj maturi. Autorica u knjizi sagledava ispite iz Povijesti na državnoj maturi kroz svaki ispitni rok (ljetni i jesenski) u ... Tomislav Galović je zaposlen na Odsjeku za povijest i Zavodu za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali je također u stručnoj radnoj skupini koja sastavlja ispite iz povijesti na državnoj maturi.

POVEZANE KNJIGE