Čuvari

Čuvari - Bruen, Ken | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bruen, Ken
DIMENZIJA
6,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Čuvari.pdf
ISBN
3132639228883

OPIS

Jack Taylor, bivši policajac irske Garde Siochana pokušava (pre)živjeti kao privatni istražitelj…Dok ubija dane opijajući se po galwayskim pubovima, stanovita Ann Henderson angažira ga za istragu smrti njene kćeri Sarah, jer sumnja u službenu policijsku verziju koja je taj slučaj zatvorila u ladicu samoubojstava. Između žestokih opijanja i još žešćih mamurluka, Taylor polako raspetljava slučaj koji ga dovodi do lokalnih moćnika… Ken Bruen, hvaljen i nagrađivan irski autor, u svomu debitantskom romanu Čuvari pomiče granice žanra: klasična detektivska storija prerasta u filmičan prikaz suvremenog trenutka irskoga primorskog grada izvan središnje struje ekonomskih i društvenih promjena, a one što ga zahvaćaju ne donose mu ništa dobroga niti se odvijaju mimo volje centara modi u sivoj zoni socijalne zbilje. Bruenov je stil bogat, sarkastičan… zadivljujući u svakom pogledu, a nekonvencionalan i „otkačen“ humor čini ovu tvrdo kuhanu prozu pravom poslasticom za ljubitelje žanra. Reminiscencije na rock-kulturu šezdesetih, koje se provlače cijelim romanom pridonose oporo-romantičnoj atmosferi pa je, uz likove koje Bruen majstorski oblikuje crpeći ih iz osobne memorije, Čuvari roman koji ovoga ekscentričnog i originalnog Irca najavljuje kao autora čiju prozu ne smijemo propustiti.

Evo kako stupiti u kontakt sa svojim anđelom čuvarom… Čuvari prirode obavljaju svoju dužnost u posebnoj unutarnjoj ustrojstvenoj jedinici javne ustanove koja upravlja zaštićenim područjem. Na čelu te unutarnje ustrojstvene jedinice nalazi se glavni čuvar prirode.

Tko je u prošlosti sklapao saveze, a tko se danas povezuje u savez? _____ 3. Pored sličica napiši imena ljudi s kojima je Bog u Starom zavjetu sklopio savez.

POVEZANE KNJIGE