Ničeova sestra

Ničeova sestra - Otašević, M. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Otašević, M.
DIMENZIJA
10,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Ničeova sestra.pdf
ISBN
3940843674666

OPIS

Posle prvog romana Magamal, Mira Otasevic i svojim drugim romanom Niceova sestra dosledno potvrdjuje glas o sebi kao piscu moderne, na momente avangardne, forme. U koji god izam, ovu prozu postavili, iznad sega stoji izrazita originalnost autora, odmak od pravila i lepota naknadne recepcije. Koliko god bila zasnovana na nekim od poznatih podataka iz zivota Fridriha Nicea, ova knjiga otkriva detalje koji su mogli uticati na zivotni put velikog mislioca, a narocito na kasniju sudbinu njegovog dela. U oba slucaja Niceovo intimno okruzenje relativizovalo je istinu, ponekad je ulepsalo, a cesce – falsifikovalo. No, snaga ovoga romana je u njegovom jeziku, slikama i nadasve emociji koja izbija iz svakog lika i svakog dijaloga. Ovo je jedna snazna knjiga koja izmiruje uzbudljivu formu sa erudicijom i majstorski ugradjenom senzibilnoscu. MIRA OTASEVIC Mira Otasevic, dramaturg, pisac, koscenarista, samostalni urednik u Televiziji Beograd. U Igranom programu radi kao dramaturg od l971, a kao urednik je radila na vise nagradivanih drama i serija. Autor je vise radio drama i brojnih pozorisnih kritika. U redakcijama knjizevnih casopisa (Knjizevnost, Knjizevna rec, Knjizevne novine) uredjivala je pozorisnu rubriku. Takodje je ucestvovala u radu vise medjunarodnih TV zirija, predsedavala zirijem Prix Evropa 1989. i zirijem Prix Futura 1991., clan zirija Bitefa 1985. Autor je knjige multizanrovskih eseja Spojni sudovi (1980) i romana Magamal (1995). NAPOMENA: srpski jezik, ćirilica

[1 ... Kako je Ničeova sestra falsifikatima od njega napravila desničara. Nedeljnik 09.10.2018 .

Prerađujući i prepravljajući rukopise kako bi se uklopili u nacionalističku ideologiju Nemačke koju je zastupala. Kasnije objavljivana Ničeova dela sa njenim prepravkama često su bila, kasnije će se utvrditi, neopravdano povezana sa fašizmom i ... Kako je Ničeova sestra falsifikatima od njega napravila desničara.

POVEZANE KNJIGE