Svjetlo svijeta: Papa, Crkva i znakovi vremena

Svjetlo svijeta: Papa, Crkva i znakovi vremena - Benedikt XVI | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benedikt XVI
DIMENZIJA
12,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Svjetlo svijeta: Papa, Crkva i znakovi vremena.pdf
ISBN
6088516679885

OPIS

Papa, Crkva i znakovi vremena – Razgovor s Peterom SeewaldomOva jedinstvena knjiga u povijesti Crkve nastala je iz višednevna razgovora što ga je ugledni novinar Peter Seewald vodio s Papom. Još nikada nije jedan papa tako izravno i otvoreno odgovarao na ključna pitanja o gorućim temama u Crkvi i društvu: Kako Papa vidi sebe i svoj pontifikat? Je li razmišljao o povlačenju? Što je uzrokovalo svećeničko spolno zlostavljanje u Katoličkoj Crkvi i je li bilo zataškavanja? Znači li potvrđivanje dobrote ljudskoga tijela pledoaje za bolji seks? Bi li Crkva trebala ponovno razmotriti katoličko učenje o svećeničkom celibatu, ženama svećenicama, kontracepciji i istospolnim vezama? Pričešćivanje rastavljenih i ponovno vjenčanih katolika? Postoji li u Katoličkoj Crkvi raskol i je li potreban Treći vatikanski sabor? Ima li ikakve nade za jedinstvo kršćana? Je li moguć istinski dijalog s islamom i židovstvom? Je li kršćanstvo jedina istina? Može li papa doista govoriti u ime Isusa Krista? Je li papa stvarno nepogrješiv? Približava li se kraj svijeta i drugi Kristov dolazak? Što kršćanstvo nudi suvremenom svijetu? Naslov Svjetlo svijeta svojom je rukom na hrvatskom jeziku napisao papa Benedikt XVI. što očituje autentičnost i osobnu notu ove Papine knjige.

„Svjetlo svijeta". Papa, Crkva i znakovi vremena.

Razgovor s Peterom Seewaldom: P apina nova knjiga "Svjetlo svijeta" izazvala je veliku pa nju svjetske javnosti. Hrvatska nakladna ku a Verbum je jedan od sedam svjetskih izdava a koji su istodobno objavili ovaj Papin bestseler, ime je postignuto da se po prvi put jedno papino djelo objavljuje na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskim ... Gornji tekst je izvadak iz knjige: Benedikt XVI.

POVEZANE KNJIGE