Kuvanje pod drugim zvezdama

Kuvanje pod drugim zvezdama - Vizzer, L. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vizzer, L.
DIMENZIJA
12,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Kuvanje pod drugim zvezdama.pdf
ISBN
2638455308620

OPIS

Naslov originala: Kochen unter anderen Sternen / Lojze Wieser Iako je u njoj predstavljena čitava paleta jela sa južnoslovenskih prostora, knjiga Kuvanje pod drugim zvezdama je mnogo više od kuvara. Ona je omaž porodici, zavičaju, detinjstvu. Nostalgičan prema starim vremenima, autor vraća aromu iščezlog sveta oživljavanjem tih ukusa i mirisa. Ove priče o jelima su i pripovesti o autorovom odrastanju i putovanjima, mogu se čitati i kao kulturološka studija, a obogaćene su i neobičnim pojedinačnim ljudskim sudbinama. Naslov ove knjige ukazuje na značajnu ulogu i visoko mesto koje autor pridaje kulturi ishrane. Knjiga je, naime, posvećena svim onim anonimnim gastronomskim stvaraocima, ne samo iz njegove rodne Koruške, već i iz cele bivše Jugoslavije, koji sami nisu nikada „posezali za zvezdama“, ali su ipak učinili da jednostavna hrana, naročito hrana našeg detinjstva i naše prošlosti, zasvetli poput zvezda na nebu naših uspomena. Iz Predgovora Zlatka Krasnog NAPOMENA: srpski jezik, latinica

Geschmacksverwandtschaften Eine kleine europäische Speisefibel mit Rezepten. Skupno s Christofom Wagnerjem in z Barbaro Maier.

pressing 799 din . KUVANJE POD DRUGIM ZVEZDAMA - Lojze Vizer 360 din .

POVEZANE KNJIGE