Kuvanje pod drugim zvezdama

Kuvanje pod drugim zvezdama - Vizzer, L. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vizzer, L.
DIMENZIJA
11,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Kuvanje pod drugim zvezdama.pdf
ISBN
1125726989097

OPIS

Naslov originala: Kochen unter anderen Sternen / Lojze Wieser Iako je u njoj predstavljena čitava paleta jela sa južnoslovenskih prostora, knjiga Kuvanje pod drugim zvezdama je mnogo više od kuvara. Ona je omaž porodici, zavičaju, detinjstvu. Nostalgičan prema starim vremenima, autor vraća aromu iščezlog sveta oživljavanjem tih ukusa i mirisa. Ove priče o jelima su i pripovesti o autorovom odrastanju i putovanjima, mogu se čitati i kao kulturološka studija, a obogaćene su i neobičnim pojedinačnim ljudskim sudbinama. Naslov ove knjige ukazuje na značajnu ulogu i visoko mesto koje autor pridaje kulturi ishrane. Knjiga je, naime, posvećena svim onim anonimnim gastronomskim stvaraocima, ne samo iz njegove rodne Koruške, već i iz cele bivše Jugoslavije, koji sami nisu nikada „posezali za zvezdama“, ali su ipak učinili da jednostavna hrana, naročito hrana našeg detinjstva i naše prošlosti, zasvetli poput zvezda na nebu naših uspomena. Iz Predgovora Zlatka Krasnog NAPOMENA: srpski jezik, latinica

*FREE* shipping on qualifying offers. Kuvanje pod drugim zvezdama Iako je u njoj predstavljena čitava paleta jela sa južnoslovenskih prostora, knjiga Kuvanje pod drugim zvezdama je mnogo više od kuvara.

press, MINT ploča 1.999 din . Knjiga o zvezdama 1 - 2 900 din .

POVEZANE KNJIGE