Hispanoamerička bilježnica

Hispanoamerička bilježnica - Delić, Simona | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Delić, Simona
DIMENZIJA
8,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Hispanoamerička bilježnica.pdf
ISBN
4074140137724

OPIS

Knjiga Hispanoamerička bilježnica zbirka je eseja o nekim od najvećih imena suvremene latinoameričke književnosti. Autorica u knjizi spaja dvije udaljene književne polutke: hispanoameričku i hrvatsku. Latinoamerički pisci Gabriel Garcija Márquez, Octavio Paz, Carlos Fuentes, Tomás Eloya Martinez, Ernest Sabata kao da su preselili svoje daleke književne svjetove u našu domaću hrvatsku književnost i zbilju te nam na razmeđu civilizacije i barbarstva otkrili začudnosti literature i njenu prospodobivost u motivu Garcije Márqueza “sna koji je već odsanjan”. U tim su literarnim svjetovima neprestano isprepleteni elementi povijesnoga, autobiografskoga i fikcionalnoga. Spomenuti pisci propituju odnos istinitog i lažnoga, fikcionalnog i historiografskog, privatnog i kolektivnog. Takvim literarnim mrežama autorica kao kritičarka, znanstvenica i esejistica želi što više čitateljima približiti začudni svijet baladnih stihova i ljepote usmenog izričaja. Knjiga je vrijedan doprinos znanstvenoj zajednici a napose hrvatskoj, španjolskoj i komparativnoj književnosti i traduktologiji a zbog brojnosti interpretiranih i citiranih baladnih stihova zanimljiva je široj javnosti.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 78722 ... Objavila je i zbirku eseja «Hispanoamerička bilježnica» (Hrvatska sveučilišna naklada, 2010.) u kojoj je objavila i priču «Bakine stvari».

stoljeća, a oni koji su je zavoljeli tada zauvijek će joj se ili vraćati ili čitati nova djela. A ovo je... KALEIGH HENDERSHOT Amerikanka u Hrvatskoj: 'Jedino je ovdje vlak sporiji od autobusa, ne pitajte zašto' - Govorila sam često o razlikama između Hrvata i Amerikanaca, no ono što me posebno smeta je što u Hrvatskoj ljudi konstantno izražavaju mišljenje o stvarima koje ih se ne bi trebale ticati.Zato sam često mogla čuti kako mi se govori zašto nešto jedem ili što sam obukla. DEČI, Josip (Décsy), skladatelj i glazb.

POVEZANE KNJIGE