Unutarnji mrak

Unutarnji mrak - Hammer, E. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hammer, E.
DIMENZIJA
9,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Unutarnji mrak.pdf
ISBN
8295984209563

OPIS

Esej o melanholiji„Mi svi znamo, čak i najtvrđi među nama, kako sve što činimo i doživljavamo iznenada postane sivo i bezbojno, kako sve razlike nestanu u nekoj mračnoj rupi bezimene sete, kako se život po sebi uprosti, kako se sve naše strasti sasuše, kako se povučemo od svih i svega i potražimo pribežište u nama samima – bez prošlosti, bez budućnosti – u jednom sada koje samo traje i traje… Egzistencijalno vreme melanholika je večna, prazna sadašnjost. On sebe smatra radikalno izdvojenim od ostatka sveta i u tom uzajamnom odbijanju njega i sveta on gubi sve iluzije, a osećaj razočaranja i zakasnelosti povećava egzistencijalni teret života. Depresija je opšteljudski fenomen. Teško će se naći iko ko nije doživeo taj gubitak smisla i želje za životom koji depresija podrazumeva. Antidepresivi danas spadaju među najprodavanije medikamente u svetu. Moderna medicina dostigla je zadivljujuće rezultate pristupanjem depresiji kao telesno zasnovanoj bolesti koja se može otkloniti lekovima. Opasnost, međutim, leži u tome što se ostale dimenzije tog stanja smatraju manje važnim. U knjizi Unutarnji mrak autor se okreće starijem i širem pojmu melanholije. Zanimljivim prikazom kulturne istorije melanholije, on pokazuje kako se shvatanje deprimiranog stanja menja u skladu sa okruženjem. Susrećemo se s melanholijom kakva se pojavljuje u klasičnoj književnosti, psihoanalizi i u modernoj umetnosti i filozofiji. Espen Hamer povezuje pojam melanholije sa doživljajem vremena, modernošću i nihilizmom. Šta karakteriše današnje odećanje besmisla? I kako možemo živeti s njim? Ova knjiga nudi izazovan pregled teme u kojoj su odgovori retko kad jednostavni. NAPOMENA: srpski jezik, latinica

Mi svi znamo, čak i najtvrđi među nama, kako sve što činimo i doživljavamo... Moderna medicina dostigla je zadivljujuće rezultate pristupanjem depresiji kao telesno zasnovanoj bolesti koja se može otkloniti lekovima. Opasnost, međutim, leži u tome što se ostale dimenzije tog stanja smatraju manje važnim.

Disanje je sloboda. keyboard_arrow_right Vozila i delovi Pogledajte svih (1,039,421) oglasa arrow_right_alt Delovi i oprema (357,158) Istraživanja su pokazala da totalni mrak lakše namješta unutarnji sat svake osobe još dok spava te za vrijeme sna koji se odvija u potpunom mraku tijelo otpušta hormon melatonin, između ostalog poznat kao pomagač dobrog i okrepljujućeg spavanja. 3.KORAK - vizualiziraj vrijeme buđenja. Besplatna fotgrafija: lampa, mrak, noć, stol, unutarnji, čaša, dekoracija,, svijeće, objekti, dekoracija, lampa, plamen, polja, svijeća, svijetlost svijeće. Spotovska režija opstoji samo u kratkom kadru interijera floridskog aerodroma, a čak i dnevno svjetlo prikriva neki unutarnji mrak, onako kao što Welles skriva da puši od žene.

POVEZANE KNJIGE